Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Hajcihő
Alkotások száma: 88
Regisztrált: 2007-03-07
Belépett: 2022-09-27
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Haikuk (1)
-Versek (76)
-Társalgó (1)
Képgaléria
-Fotók (2)
Műfordítások
-Versek (4)
Animáció
-Flash (2)
Ismeretterjesztő
-Gazdaságtudomány (1)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2007-08-15 02:25:15
Megtekintve: 4762
Pető Csaba Velencei kép
Animáltam Pető Csaba velencéről festett képét.
Az ok: Elgondolkodtam, hogy amennyiben évszázadokkal ezelőtt, a művészek rendekezésére állt volna ez a technika, adtak volna-e, új dimenziót az alkotásuknak ezzel a lehetőséggel?
megfestették volna-e azt, amit láttak, és megmozdították volna-e az alkotást?
Vagy fognak-e a jövőben ezzel a lehetőséggel élni?
Nekem tetszik ez a dolog. Hiszen minden egyes szín, a művész kzei közül került ki, minden egyes árnyalat a sajátja, és a technika, a hozzáadott parányi többletgondolattal, egy sosem létezett, de mégis nagyonis létező világot, a művész világát mutatja be újformában.
Lehetséges,hogy egykor majd hatalmas plazma monitorokon láthatjuk a jövő festőinek megelevenített látomásait?

Kedves Csaba! Nézd meg, hogy milyen az, ha megmozdul a kezed alól kikerült víz a csendes lagunában.
Ha nagyon utálod, leszedem.
Ez csak egy gondolatkísérlet!
Üdv: Hajcihő
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2009-09-23 12:33:57
Kedves Csaba !
Gratulálok a képhez !

Hajcihő sokkal többet tudott volna rontani a helyzeten,ha tündi-bündi nylon gondolákat is animált volna a vízre.

Neked őszintén gratulálok,
K.Jocó
2009-09-23 12:32:35
Kedves Caba !
Gratulálok a képhez !

Hajcihő sokkal többet tudott volna rontani a helyzeten,ha tündi-bündi nylon gondolákat is animált volna a víre.

Neked őszintén gratulálok,
K.Jocó
2008-03-19 22:54:51
Szia Dodesz!

Bizony!
Egy rakás bolha köhögött!:-DDD

Üdv: Hajcihő
2008-03-19 08:05:09
Hát, itt tényleg nagy mozgás volt!
Akkor ki mit szól ahhoz, amit tegnap láttam a tévében!
Leonardo Utolsó vacsoráját három D-ben megmozgatják!
Mona Lisa pedig kacsingat, és mosolyra húzza a száját!
EJNYE!!!
2008-02-02 18:21:19
Hűűűűűűha!!
Itt aztán zajlott az élet...
Szerintem jó pofa lett ez a kép!
2007-10-09 20:58:48
Annyi dícséretet kaptam tőled, hogy most tiszta ciki nekem viszonozni, mert azt gondolhatod muszájból. Persze, én udvariasságból is dícsérnélek, az is igaz, de hál' Istennek nem kell udvariaskodnom, mert valóban tetszik az ötlet is, és a megvalósítás is.
2007-09-03 15:19:57
Kedves Gyöci! Tégy meg egy szivességet: olvasd el alant a hozzászólásokat. Fogadok, hogy felebaráti elvakultságodban elmulasztottad megtenni. Nem vagyok meggyőződve arról, hogy nem csak a barátaidat véded vakon... Esetleg nem ártana megnézni, mit hurrogtál le és miért. Azt elfelejtetted megindokolni. Miért is kéne példát vennünk Rymmelről és Sallyről? Mielőtt mindezt végig gondolnád, a kép eredti festőjének hozzászólását idemásolom: "MA NÉZTEM MEG A MUNKÁDAT HAJCIHŐ! ELISMERÉSEM. SZÁMOMRA MEGLEPETÉS EZ .HOGY ÍGY LÁTHATOM EZT A KÉPET. MÉG SOHASEM ELEVENEDETT MEG EGYETLEN MUNKÁM SEM. AMI NEKEM SOKADIKRA SEM SIKERÜLT AZ NEKED EGYCSAPÁSRA. ÜGYES HÚZÁS VOLT ÉS TETSZIK. ÜDVÖZLETTEL :PETŐ CSABA"
2007-08-30 22:30:56
Kedves gyöci! Rombolni csak azt lehet, ami hajlamos a romlásra. Romlásra pedig a kevés műveltség, az ennek okán bizonytalan világkép, ezáltal gyenge lábakon álló személyes morál képes, de az mindig, mert képeteln felfogni és elfogadni a szigorú kritika mögött rejlő jó szándékot és segítőkészséget. Aki, ha egyetlen szavát, vagy ecsetvonását, dallamát elveszed, összeomlik, az egy nagyon szűk világban él, mert az az egyetlen hibás alkotás az összes kincse. nem tudja, mert nem is tudhatja, hogy az nem kincs, hanem csak az utca porába hullott fényes, értéktelen, szakadt sztanilopapír. Ezért aztán kisebbségi komplexusa van, és azt képzeli, hogy aki megalapozott tudással bír, az nagyképű, sértő akkor, amikor egyenes véleményt nyilvánít a gondolatairól, alkotásáról, és azt nem minősíti jónak.
Sajnos ennek a megértéséhez tudást kell felhalmoznia még a tehetséges embereknek is. Azok pedig, akik nem így érzik, azért nem érzik így, mert nem jutottak, netán nem is juthattak el arra a szintre, hogy így érezhessék.
Ezt sok apró jelből azok - így én is - le tudják olvasni, akik bírnak ezzel a tudással.
És nem értik, mert nem foghatják fel azok, akik műveletlenek.
Tudod, a tények, makacs dolgok. Háborogni lehet ám azon, hogy a hegy felfelé magas, a tenger meg lefelé mély, de ez nem változtat azon, hogy így van.
Ha megérted, amit ide írtam, akkor van affinitásod, hogy egyszer majd a birtokába kerülj ennek a tudásnak, ha nem, akkor még várhatsz erre. Csak rajtad múlik, hogy meddig. Lehet, hogy örökre. Üdv: Hajcihő
2007-08-30 20:45:35
opsz..kidobot a rendszer..én voltam a hmmm..hmmm...
2007-08-25 10:23:08
Szia Cof! Éppen be akartam írni, hogy két nap alatt közel 500 fővel nőtt a látogatóim száma!:-DDD Szóval NAGYON ugyanazt gondoljuk a dologról! Kedves ármánykodók! Csak így tovább, hajrá!:-D Üdv: Hajcihő
2007-08-25 10:21:17
Kedves Mera!
Ezt tettem, de írtam neked is itt, mert megszólítottál. És természetesen belső levelezőn tettem! További szép napot! Üdv: Hajcihő
2007-08-25 09:32:42
Most mutatok nektek valamit"Alkotásaid száma: 264
Össz. hozzászólásaid száma: 2273
Alkotásaid össz. hozzászólásainak száma: 1981
Műveid össz látogatóinak száma: 28409" Ez a privát statisztikám amit én és a főszerkesztő láthat csak.Azt hiszem nem rossz arány ez és az össz látógatóim mindig akkor nőttek rohamosan mikor egy képemnél vihar tombolt.Volt olyan hét hogy egy hét alatt 1000 klikkel nőtt a nézetség.Ezt igazából köszönhetem a pro és kontrának köszönhetem a kostólgatóknak mivel azok az emberek már huzták magukkal a többieket is.Ha nem is szóltak hozzá de nézték és figyelemmel kisérték a történéseket.És kinek lett ez a végre jó?????Egyértelműen nekem!!!!
Mindenkinek szép jó napot Üdv:Cof666
2007-08-25 09:14:54
Szia Hajcihő!!!

Na én pontosan ezt irtam le nekik az utolsó hozzászólásomban ;-DDDD.Mert ez mindig is igy volt itt amikor vihar robbant egy egy műnél iszonyatosan megnött az alkotó látogatottsága ;-DDD
Néha már tényleg azon gondolkodtam,hogy a vérre menő negativ kritikák sokkalta jobb reklámnak bizonyultak mint a dicsérő szavak. ;-DDDDD Úgy látszik a tömegeknek tényleg erre van szüksége és aztán szépen lassan belefolynak és gerjesztik/nővelik a látogatottsági adatainkat ;-DDDDD Ezt én el is nézném,ha a végére nem fordulna át teljes személyeskedésbe és tényleg csak a műről szólna pro és kontra.....Ez a mű most már teljesen példaértékü ennyi hozzászolás úgyanis nem mostanában jött egy műnél ennyire rövid idő alatt,és akkor mire megérlelte magában az illető a hozzászólását addigra minimum tizszer ráklikkelt/nap ebben biztos vagyok!!!!
2007-08-25 08:53:59
Kedves Hajcihő! Kérlek, hogyha a hozzászólásoknál szeretnél bejegyzést töröltetni, akkor fordulj a főszerkesztőhöz, Strawihoz. Viszont ha javasolhatom, ne itt, hanem belső üzenetben vagy e-mailben, azt veszi észre leghamarabb.
2007-08-24 20:07:37
Szia Cof! Most már tudatosan azon gondolkodom, hogy miképpen is tudnám a frusztráltaka a saját, és a nekem kedves alkotók munkáihoz csábítani! Jól meg kell őket botránkoztatni, és akkor - mert ilyen az emberi természet - százszámra odalátogat mindenki, hogy mi is váltotta ki ezt a vihart, és, ha elég rendszerességgel csinálom, akkor száguldozni fognak hozzánk körülnézni az "egyszerű" műélvezők, megismernek bennünket, és szép csöndben elgyönyörködnek a dolgainkon, egyben gondosan elkerülik hisztiséket, mert nem akarják kitenni magukat a primitív düheiknek. Ezzel két legyet üthetünk egycsapásra: Mi látogatottabbak leszünk, ők pedig szép csendesen elkopnak, vagy egymás köldökét fogják nézegetni, miközben ódákat zengenek egymás világrengető tehetségéről. Mi pedig mehetünk röhögni az oldalukra, anélkül, hogy erről tudnának. Hát nem szép, új világ ez? Csinálják csak! Üdv: Hajcihő
2007-08-24 19:48:49
Kedves jajjjmi

Töled idézek."Senkinek sincs joga, semmiért, hangsúlyozom! a másikat a földbe döngölni." és erre fel megint töled idézek:hajcihő inkább verseket írj, mert a prózád csapnivaló, szánalmas fröcsögés...."és akkor erre megint csak töled idézek:"Véleményt mondani lehet, de nem mindegy, hogy hogyan!" Akkor szerintem gondolkozz el ezen!!!!!

Miért van az ha végre már senkit sem érdekel és elül a vihar akkor jössz te és ismét hullámokat probálsz gerjeszteni????Már régen túl van ezen itt mindenki erre te megint csak pörögsz mint a bugócsiga????

Egyébként szerintem hajcihő is röhög a markába akárcsak én mert ezzel az oriási viharkeltéssel olyan remek reklámot csináltatok a kis animációjának és ezáltal az eredeti mű szerzőjének,hogy simán szerintem ők ketten lettek a leglátogatottabb tagok ebben a hónapban... ;-DDDD oooopppppssss!!!!

Kézcsókom:Cof666
2007-08-24 18:16:28
Jajjjmi! Közvetlenül azután felhagyok vele, miután te felhagysz a magyar szavak ötletszerű, kvázi rímbeszedésével!:-D Egyébként pedig, "...a morálisan kétes, még önmagukkal sem tisztában levő, magukat az érzelmi intelliencia bajnokainak hirdető, gyűlölködő, fröcsögő, a maguk kisszerűségétől dührohamokat kapó "igazság bajnokai" réges-régen hidegen hagynak." Üdv. Hajcihő
2007-08-24 17:49:50
hajcihő inkább verseket írj, mert a prózád csapnivaló, szánalmas fröcsögés....
2007-08-24 13:31:29
Kedves Mera! Természetesen a te véleményedet osztom, és jól láthatod, hogy nem igazán kívántam belemenni a percemberkék személyeskedő mocskolódásaiba, mert a morálisan kétes, még önmagukkal sem tisztában levő, magukat az érzelmi intelliencia bajnokainak hirdető, gyűlölködő, fröcsögő, a maguk kisszerűségétől dührohamokat kapó "igazság bajnokai" réges-régen hidegen hagynak.
Az itteni hozzászólások általuk származó részéből egyértelműen kitűnik, a rombolás, a mások megalázásának, stigmatizálásának a szándéka, a nyálcsorgató, az értékektől vöröset látó, ostobaságukat bizonyító rosszindulat ténye.
Már régen nem az alkotás minőségét elemzik, már régen nem egy mű, avagy az ahhoz kapcsolódó alkotásfilozófiai, avagy műkritikáról van szó, hanem arról, hogy annak szerzője - szerintük - attól aljas, hogy - úgy érzik - annak alkotója messze fölöttük áll, ezért rettegnek annak - esetleges - elemző kritikáitól a saját munkáik tekintetében, és az én megalázásomon keresztül próbálják azt a hiányosságot pótolni, amely művészi képességeikben vannak, rettegve a műveikre - véletlenül - adandó kritikáimmal való szembesüléstől.
Két okból is megalátva érzik magukat: Ha elemző módon megírom a valóságot, avagy ha tudomást sem veszek róluk. Ezek a jellemükben gyenge emberek úgy vélik, hogy csak dícséret illeti őket, nem bírálat.
Nos engem az, hogy valamely munkám nem arat osztatlan tetszést, a legkevésbé zavar. Nem tetszhet minden, mindenkinek. Az sem zavar, ha ezt a nem tetszést megindokolják. A vélemény szabad. Az azonban a legkevésbé sem tetszik, hogy az érzelem, és és az intelligencia ezen bajnokai a személyemet óhajtják bemocskolni, mert ez messze meghaladja bármely kritikai fórum hatáskörét, és az alapvető emberi tisztesség elutasításának határait. Szemmel látható a rombolási szándékuk. Mert mind művészként, mind emberként kevesek. Ez zavar. Ezért aztán a minimum, amit kérek, hogy legyél szíves a Sally nevű 21 éves frusztrált hölgy sormintának szánt "a" betűit kitörölni az oldalamról, merthogy az szétveri, és élvezhetetlenné teszi a lapot, valamint az én "Krampusz"-hoz írt bejegyzésemet is, mint már többször kértem, mivel annak itt semmi keresnivalója sincs, és csak véletlenül került az oldalra. A mocskolódások különösebben nem zavarnak, mert az a mocskolódókat jellemzi csupán. Még élvezem is, valami perverz módon, mert kiváló jellemzést adnak általa magukról. Akkor pedig a lényegről, erről a kis játékomról: Szerintem ezáltal Csaba alkotásánál nem lett több, mert az egy igazi, lényeglátó mű. Csak valami más lett amit láttatok. Egy másik - ki tudja, hogy jobb, avagy kevésbé jó - nézőpont. Mindnesetre már megérte megcsinálnom, mert azoknak is felhívta a figyelmét Csaba alkotásaira, akik eddig sose nézték meg azokat! Hiába na! A negatív reklám is reklám!:-D Üdv: Hajcihő
2007-08-24 11:22:34
Coli szivem, igen bele kellett folynom, és nekem is törölnöm kellett anno azt, ami elefántot gerjesztett, mert lehet, hogy mamuttá vált volna.....:-)

Strawi, elképesztően szép mondatokat írtál ide, köszönöm, hogy legalább neked van eszed és gondolkozol.

És még valami! Senkinek sincs joga, semmiért, hangsúlyozom! a másikat a földbe döngölni. Véleményt mondani lehet, de nem mindegy, hogy hogyan! És ezigenis ide tartozik, és nem belső üzenetbe!!

Üdvözlettel:

jajjjmi..
2007-08-24 09:30:29
Kedves Hajcihő! Láttam az animációk admin felületén, hogy törlésre jelölted a művedet. Amikor aktiváltam, nekem nagyon tetszett, jó ötlet volt részedről ez a "15 perces nem nagy was ist das". Most, hogy újra idelátogattam a törlésre jelölés miatt, láttam, micsoda hullámok keletkeztek. Mindezt közölhetném belső üzenetben is, de direkt ide írok, hogy lássák, akik ide vissza-visszalátogatnak, és gondolkodjanak el azon, mit okozhatnak a kifogásaikkal, annak ellenére, hogy csupa nagybetűvel mondott köszönetet a kép eredeti alkotója, Pethő Csaba. Régi bútordarab vagyok itt, tudom, hogy nem egyedüli alkalom volt a tied, más is felhasználta már mások korábbi alkotásait, hogy hozzáadhasson vagy átformálhassa. Ez elfogadott, pláne hogy nem plagizált. A hozzászólásokból kiderül, hogy másképp látják ezt a dolgot. Aki ezt nem fogadja el, azt sajnálom. Mivel azonban nem tiltott, ne akarjatok pálcát törni más felett. Másrészt, ha belegondolunk, ez megtisztelő is lehet ebben a formában, sőt, a tisztelet jele. Nyilván azért ezt a művet választotta Hajcihő, mert tetszett neki és úgy vélte, Csabát meg nem sértve, adhat egy kis pluszt a festményhez. Szerintem és még pár más ember szerint, beleértve az alkotót, ez sikerült is. Szóval hol itt a probléma? (Ez költői kérdés volt, a véleményeket elolvastam!) Az Artagora családias közösségnek indult, ne rontsuk el. Hajcihő, mindezek fényében, kérlek gondold újra a műved törlését. Ha hagynám, vagy tétlenül nézném, hogy egy csoport megfúrjon valakit, aki törlésre jelöli emiatt a művét, akkor a főszerkesztő és az adminok szava semmivé lenne. Amennyiben ragaszkodsz a törléshez, természetesen megteszem. üdv: Mera
2007-08-23 21:49:41
Mások javaslatára ugyan, de elolvastam az itt történő dolgokat. Összességében mindenkivel egyetértek, de emellett senkivel sem. Hogy mi a véleményem igazából? Leírom, de csak idézem:

" Az Artagora a korlátok nélküli tér, amit az alkotók töltenek meg
értékekkel. Egy megfoghatatlan dimenzió, mely önmagában üres és semmitmondó,csak egy ásványokban és vízben gazdag termőföld. Ám napról-napra újabb kis hajtás zöldell benne egy vers, egy novella, egy őszinte gondolat képében, ami
lassan kibontja szirmait és gyönyörködteti az odalátogatót, illata pedig láthatatlan szárnyakon kalandozik el messzi tájakra. Az egyre több tarka virág lassan mély gyökereket ereszt, zivárvánnyá váltja az eleddig kietlen pusztát.
Néhány kertész is tevékenykedik itt lelkesen, néha megpihenve egy időre, de sohasem felejtve feladatát. Bár önjelölt gondozói ők a hajnalt dallal ébresztő virágoknak, mindig is értük munkálkodnak, hiszen ha segédkeznek a kertnek
egyre szebbé válni, az új rügyekre ők is büszkén tekinthetnek. Ezért az Artagora nem más, mint maguk az alkotók."

Megkérdezhetném bármelyikőtöktől azt, hogy mond-e ez nektek valamit? Jelent-e ez bárkinek is valamit ami ide le van írva? Remélem igen...
2007-08-23 13:11:07
jajjmi már megint bele kell neked ebbe folynod??????Elmondtam mindenkinek neked is Belső üzenetben!!!!!!Ha számomra nem érdekes a mondanivaloja akkor nincs Reply-zve!!!!!Azt hiszem ELÉGGÉ ÉRTHETŐ VAGYOK:ÉS NE GERJESSZÜK AZ INDULATOKAT MIKOR AZ MÁR VÉGRE ELÜL!!!!!!!EZ CSAK ANNYIRA VOLT ELEGENDŐ?HOGY LEGALÁBB AZ AKTIVITÁSOTOKAT IS ÉSZREVENNI AZ OLDALON!!!!!!MÉGEGYSZER HA GOND VAN AKKOR BELSŐ ŰZENET!!!!!PONT ARRA LETT KITALÁLVA!!!!A KRITIKAI ROVAT MEG TÉNYLEG CSAK ARRÓL SZÓLJON!!!!!
KÖSZI!!!!

KÉZCSOKÓS ÜDVÖZLET:COF666
2007-08-23 13:02:43
Coli, aki ezeket a dolgokat nem belső üzenetben inétzte és intézi el, az nem a Rim és a Szel........Mert ők már nem vitatkoztak volna! Szóval ezt az elefántot nem ők gerjesztették, sem most, sem előtte!

üdv: jajjjmi..
2007-08-23 10:53:03
Rymmel és Sally Nem tölem kell bocsánatot kérni.Rólam úgyis leperegnek az esetleges sértések is mivel egész életem folyamán folyamatosan szembesülők velűk.Stilusom kinézetem szakmám stb miatt.Folyamatos megkülönböztetés és néha kemény megalázó helyzetekbe is kerülök,hatóságok által stb.Nem ide tartozik de leirtam,hogy tudjátok.Megtanultam már régen ezekkel a dolgokkal eggyüttélni és csak mosolygok az emberek ilyen szintű ostobaságán.De ezt azért irom mert az ha valaki nem PHD és agyondiplomázott akkor sem biztos hogy a kis általános iskolájával aluliskolázott.Ezek a dolgok nem ezen mulnak.De majd megtapasztaljátok ti is a ti életetek folyamán.Egyben biztos lehet mindegyötők ha ok lessz rá bármelyötők mellett kiállok ha kell aluliskolázott bunkónak is feltüntetve magam,feltéve ha igazatok van.Én nem haragszom és nem is haragudtam rátok.De szépen kérlek mindegyötöket ha legközelebb ilyen van akkor ezt belső üzenetekben legyetek szivesek rendezni....

Üdv:Cof666
2007-08-23 09:44:06
Rymmel nem kell csalodnod bennem és azt sem kell hinnetek,hogy ti vagytok itt a fekete bárányok!!!Mert ennél sokkal vérremenőbb dolgok is voltak már az artagora történetében.Nem Hajcihő rajongó tábora vagyok mint azt feltételezitek,személyesen nem ismerem:A rám vonatkozó részeket mi ketten már régen átrágtuk belső üzenetekben!!!!Részletes műelemzést kaptam átfogóan az összes művemről mi jó és mi nem.És nem átformálja a látásmodomat csak segitett sokkal mélyebb összefüggéseiben átlátni a dolgokat és megérteni azt hogy stilusomon belűl milyen hiányaimat kell potólni.Mindezt azért,hogy a legvégén esetleg tényleg művészivé válhasson az amit és ahogyan csinálok nem pedig tanulmány hegyeknek és szárnybontogatásnak!!!!!Ja személyeskedés csak célzás volt mégha oly egyértelmű is.És igen elragadtatom néha magam,ez esetben viszont mivel tagokról van szó pontosan ezért.Ennél még keményebben kiáltam már emberek mellet és fikázok ellen akik arctalanul kezdtek el itt dolgokat ocsárolni.Ha személyeskedni akartok az is megoldható de ne itt a kritikai rovatba tegyétek ezt.Jelen pillanatban meg egyensen úgy tünik nekem,hogy ti akik nem régen csatlakoztatok közösségünkhőz egy kis magot alakitotok ki,lehet jó barátok vagytok????A leirt véleményem továbbra is fenttartom és ha bármelyötők személyeskedni akar állok elébe Belső üzenetben,e-mailban megtalálható és elérhető vagyok.Majd ott akkor részletesen kifejtem bármelyötőknek a személyeskedéseimet.És választ adok az úgynevezett alul iskolázotságra Amin lehet bármelyötők ledöbben,mert lehet csak az általános és az élet nagybetüs iskoláját végeztem és végzem,de még igy is jóval a átlag szint felett élek.Én személy szerint nem véletlen rúgtam ki két középiskolát is mivel az csak PAPIR!!!!!!!!!!És mint a papirral általába egy dolgot lehet a legjobban csinálni!!!!!!!!Ezért nem is volt szükségem rá!!!!!!!!!!!
2007-08-22 21:51:50
Rymm.....Isten hozott a feketebárányok táborában az artagorán:-)
Örülök, hogy csatlakoztál hozzám! Nekem is van saját szemüvegem:-)
Ez, ami itt most megy, nem is olyan régen velem is megtörtént, a bolhából elefánt:-) Üdvözlettel: jajjjmi..
2007-08-22 21:01:49
Hát végig olvastam! Rym...tökéletesen igazad van. Attól kezdve, hogy beírtál, már nem a lényegről szólt és szól az egész......Hát igen! Van az úgy, hogy a nagyok is kapnak egy negatívot - és bizony nem könnyű azt elviselni :-) Mert ilyenkor keletkezik a bolhából az elefánt, ahelyett, hogy megmaradt volna az egész bolhának!
Gratulálok a résztvevőknek, különösen az artagora "nagyjainak" a hozzászólás stílusához. Ki hinné, hogy egy művészeket tömörítő oldalon van mindez, immár nem először......??!

üdvözlettel: jajjjmi..
2007-08-22 19:26:37
Kedves Coff! Jól látod a dolgokat. Üdv: Hajcihő
2007-08-22 19:00:56
Ja helyesirásért bocsi rettenetesen tolom a klaviaturát és nem olvasom vissza ;-DDD
2007-08-22 18:57:00
Na most akkor,hogy teljes egészében rövidre zárjam itt a dolgokat és atovábbi háborgásokat elkerüljük!!!!!Sally Ilyen hosszú élettapasztalattal amivel te rendelkezhetsz a képed alapján mit mondjak én talán nem bonyolodnék ilyen jellegű vitákba Ezzel inkább te állitod ki magadról a szegénységi bizonyitványt.Rymmel itt az artagora világában nem igazán csak a pozitiv kritika volt sohasem a megszokott.Voltak itt már majdhogynem vérre menő dolgok is ameddig engedélyeztük a free hozzászólást.Morális kérdésekben meg még mindig Hajcihőnek adok igazat mivel teljesen korrekten járt el mégha a szerző csak utólag is egyezett bele és adta jóváhagyását a dologhoz!!!Leirta az eredeti szerzőt stb és ha a szerző háborgott volna akkor törölteti ezen megmozdulását a rendszerből!!!Giacomo Hajcihő még a te szempontodból nézve is elért valamit ezzel az animációval,mert véleményre kényszeritett vele,még akkor is ha a mű giccs és súrolja a jóizlés határait.Mivel véleményt alkottál.Hatalmas élettapasztalatoddal ezt az egy dolgot nem vetted észre????Ráadásul izlések és pofonok.És abban is biztos vagyok ha a szerző belemegy és ebből bármiféle fizikális alkotás születne akkor a sok sznob barom elit K....g biztosan ráharapna és képes lenne vagyonokat kidobni érte.Ez meg inkább arra mutat,hogy Hajcihő igenis mégha játszadozik is tudja,hogy mitől döglik a légy.Nézd meg az én műveim azt biztosan nem kajálnák be a sznobok de én meg lesz..om mivel én tényleg saját öröümömre alkotok és ha egész életemben egy kib.....tt képem sem kel el akkor sem fogom összepisikálni magam.Nem azért készültek!!!!!!!Ja és mellesleg még igy is volt eladásom belőle ;-DDDDD És tudod mit adtam el Giccses Wineto Grafitrajzot 35X50cm-es méretben.Miért????Mert a nagy átlagnak igazán csakis a giccsre van szüksége és egyáltalán teljes vizuális nullák de behaluzzák a dologrol,hogy az jó és akkor az mennyire de sikk,hogy nálam is van ha már a szomszéd újgazdag vadmarhának is van olyanja.Na ez valahogy igy műkődik.Én inkább ezért maradok a botránykeltő alkotásoknál és biztosan nem kerűl majd milliárdosok falára!!Na témához vissza.Higyjétek le nekem,hogy Hajci olyan életutat járt már végig amiről sokan még csak álmodni sem mernének és ha csak a felét végigcsinálnák már akkor örülnének mint majom a farkának.Az élettapasztalata világszemlélete igen érett és nem egy aluliskolázott sikoltozó kielégitettlen húszon éves!!!!!!!Úgyhogy szerintem nem az egoja nagy inkább az inteligenciája.Egyszerüen én azt sem értem,hogy miért ált le magyarázkodni nektek azonkivűl,hogy a vonatkozó szerzői jogszabályokat elmagyarázta nektak!!!!!Valamilyen szinten meg megértem őt mert én is bemérgeltem volna magam az ő helyében.Ja és én is kaptam tőle negativ kritikát is igaz pm-ben és nem publikus hozzászólásban,de tudjátok mit.Igaz volt és rámutatott a dolgok mikéntjére és nálam jelenlévő hiányosságokra.Most pedig halgattam rá és tanulok 10000-rel.És ahogy tanulom az adott dolgokat kezdem felfedezni,hogy abszolute igaza volt!!!!Ő nem rosszat akar senkinek sem és ha valakihez véleményt ir akkor azt ténylegesen hozzáértően nem bántóan teszi,és én személyes tapasztalat alapján mondom hasznára is vállik legtöbb esetben az adott illetőnek.Akinek meg nem az csinálja csak tovább a kis gyermekbetegségeit!!!!!És én tudom azt,hogy a megalapozott negativ kritikát ő is elfogadja!!!!De ha a személyiségjegyeit kezdik el valakinek boncolgatni azt már azért ne egy kritikai rovatban tegyük.Lehet még abban is partner de legalább ne publikusan tegyük ezt hanem pm-ben.NA mindenkinek minden jót és jó alkotásokat!!!!!!

Üdv:Cof666
2007-08-22 17:40:41
Kedves Rymmel! Valóban nem! Arról szól, hogy valakinek nem tetszik a pofám. Hát ne nézze. Ehhez azonban intelligencia, ezt meghaladóan érzelmi felnőttség is a rendelkezésére kellene, hogy álljon. De - és ez empíria - ezeknek nincs birtokában!
A kritikai rovat pedig sem neked, sem másnak nem arra szolgál, hogy a másik ember tisztességét kétségbe vonjuk.
Írhatunk az illető alkotásról, avagy az illető szakmai képességeiről, de nem írhatjuk azt, hogy a másik ember nem tisztességes, de a személyiségjegyeinek a kiteregetése sem a kritika rovatba való.
Márpedig, most - egy általad elindított - minden alap nélküli véleményedhez csatlakozva, a valamely okból hisztériás rohamokat kapott Sally ezt teszi.
megteheted, hogy nem értesz egyet az álláspontommal, ahogy én sem a tiéddel. Ez azonban nem jogosít fel egyikünket sem arra, hogy a másik ember emberi tisztességét kétségbe vonjuk, őt meg akarjuk alázni.
Remélem ebben a morális kérdésben egy véleményen vagyunk.
Üdv: Hajcihő
2007-08-22 17:21:22
Az előbbi hozzászoló én voltam!!!
2007-08-22 17:00:18
Kedves habzó szájú Sally! Fordulj psichiáterhez! Üdv: Hajcihő
2007-08-22 15:24:10
Szia Sally! Látod? Csak-csak nem értesz valamit! Ha én ezt - vagy bármit is, amit létrehozok - azzal a céllal hoznám létre, hogy az művészet legyen, akkor az tutira nem is sikerülhet! Viszont én megenegedem magamnak, hogy megbotránkoztassak! Hát máris sikerült! Na, akkor ki járt jól? :-)))
Üdv: Hajcihő
2007-08-22 15:21:27
Kedves Giacomo!
Pontosan a "giccs" irányába mentem el a dologgal, feszegetvén, hogy még a határon belül van-e ez a kép, avagy sem. Lám máris legalább akkora vihart kavart, mint annak idején a Cellog"s féle paradicsomleveskonzerv!:-)))
Hát máris megérte, hogy létrehoztam egy ilyen valamit! Mit is csináltam? Tudja valaki? Én ugyan nem!:-)))
Tudod, én szeretek játszani. Tudatosan. Nos ez is egy ilyen játék!:-)))
Nem több! Ha többre értékelitek, akkor szívesen csinálok üzletet belőle, és állítsuk ki egy aukción! Én fogok a legjobban röhögni, ha valamely sznob alélt áhítattal fog érte súlyos pénzeket fizetni! Majd elrisztelem - testvériesen - Csabával!
Ne vegyétek már olyan komolyan magatokat, de engem se!:-))) Üdv: Hajcihő
2007-08-22 15:15:13
Kedves Rymmel! Ennek az alkotásomnak a kvalitásait én sem tekintettem különösebben fajsúlyosnak, ha figyelmesen olvastál volna te is erre a következétést vontad volna le. Következik ebből, hogy a kritikád ebből a szempontból a legkevésbé sem sértette az egómat. Jelzem, hogy az sem sértette volna, ha - netán - úgy gondoltam volna, mert megcsípett a hülyekígyó, hogy ezzel a művemmel áttörtem a művészi kifejezésmód újabb korlátait, és korszakos alkotásnak vélném ezt a könnyed gondolatkísérletet. A vélemény szabad. Ha pedig publikálok valamit, akkor megnyugtatlak, hogy van a képemen eléggé vastag bőr, hogy elviseljem a nemtetszést is.
Amivel vitáztam veled - remélem szabad - az nem több, minthogy morális kifogást emeltél olyan valamivel szemben, aminek sem etikalilag, sem a szerzői szabadság, de még a szerzői jog tekintetében sincs relevanciája. Azaz arról fejtetted ki a véleményedet, hogy ez bizony nem volt egy etikus lépés, hogy ezt a szerző megkérdezése nélkül tettem meg. Erre állítom azt, hogy ez a gondolatmeneted hibás, és nem tartható.
Ha tartható lenne, akkor például nem születhetnének glosszaversek sem, mert azoknak is az a sajátjuk, hogy az eredeti szerző sorait, teljes egészében felhasználjuk egy másik alkotás létrehozásában.
Szemmel láthatóan vitánk van az etikus, és a nem etikus magatartás tárgyában.
Nos ahhoz pedig - úgy gondolom, hogy - elvitathatatlan jogom van, hogy amennyiben morálisn marasztalnak el, úgy a magam erkölcsi szilárdságát kellő érvekkel tisztázhassam!
Üdv: Hajcihő
2007-08-22 09:53:42
Kedves Csabám! Örülök, hogy a tetszésedre szolgált a képi "pimaszságom". Ha megengeded, akkor a jövőben is foglak ilyenekkel "bosszantani", már, ha időm engedni fogja! Üdv: Hajcihő
2007-08-22 09:49:15
Kedves Rymmel! Akkor, hogy légy tisztában a szerzői jog vonatkozó részével, elmagyarázom úgy, hogy értsd is: BÁRKI publikált művét, BÁRKI MÁS felhasználhatja a SAJÁT művéhez, AMENNYIBEN egyértelműen megjelöli az EREDETET. Ehhez NEM kell előzetes engedélyt kérnie SENKITŐL! Még a mű ALKOTÓJÁTÓL SEM! Ha a mű olyan TÖREDÉKÉT használja fel, amely már a mű JELLEGÉT sem hordozza magában, akkor még ezt sem kell megtennie. Példa: Ha én ezt a művet kollázs formájában alkalmaztam volna, akkor még csak az eredetet sem kellett volna megjelölnöm. A saját túlfejlett etikai érzékem okán döntöttem pusztán úgy, hogy FELAJÁNLOM az alkotónak, hogy a SAJÁT alkotásomat megsemmisítem, ha Ő úgy tartja jónak! Engem erre SEMMI nem kötelez. Éppúgy, mint arra sem, hogy egy művészeti gondolat formába öntését előzetesen más engedélyétől tegyem függővé. Tessék megérteni: A vonatkozó nemzetközi szerzői jogi előírások ezt így szabályozzák, és másképp nem is szabályozhatják. Nem kívánok most kitérni arra, hogy mi az eredeti alkotás, és mi a plágium, de egyben megleplek: Az általam készített képi változat, eredeti alkotásnak minősül, amelyet más ember eredeti alkotásának a teljesfelhasználásával hoztam létre. Akarsz rá példát? Tessék: Andy Warhol Cellog's paradicsomleveskonzerv festménye. A mű eredetijén egy védjegyes (!) címke van, amelyet a művész egy-az egyben megfestett. A Cellog's és a művész aki a címkét alkotta, beperelte, majd veszített. (Arról már ne is beszéljünk, hogy a modern festészet világában mindenki tudja, hogy ki Andy Warhol, de senki, hogy ki is a címke alkotója! Nem mintha a magam kis poénját össze akarnám vetni Csaba festményével!) Naszóval, pusztán annyit akartam mondani, hogymielőtt a szerzői jogot, és etikát érintő kérdésekben kritikát alkotsz, egyáltalán nem ártana, ha a saját morális megfontolásaidat összeegyeztetnéd a szerzői jog, egyszerű írott szabályaival, és az alkotói morálbölcselet sokkötetes, de ebből a szempontból egyirányba mutató okfejtéseivel.:-))) Félre ne érts, egyáltalán nem vagyok felpiszkálódva azon, hogy kifejtetted a véleményed, azonban nem lenne egy hátrány, ha ebben a tekintetben - mielőtt elmarasztaló véleményt nyilvánítasz, egy alkotói viselkedés kapcsán - tanulmányoznád eg kicsit a vonatkozó szabályozásokat. Azt ugyanis - legalább az ártatlanság vélelme keretében - illenék feltételezned, hogy az, aki ilyen publikációt közzé tesz, az erkölcsileg áll olyan színvonalon, hogy nem sérti meg mások szerzői és személyiségi jogait.
Egyébként történt már itt az Artagorán olyan, hogy valaki József Attila egy versét a sajátjaként publikálta, ezt - nem kevés vehemenciával - mind neki, mind Nadixnak szóvá tettem, a vers pedig másnapra lekerült, a plagizátor "alkotásai" közül! Szóval lényegi különbségek vannak ám itt! Gondolkodj el róla! Egyébiránt, ha óhajtod, nagyon szívesen lefolytatok veled, egy filozófiai vitát arról, hogy mi tekinthető eredeti alkotásnak, természetesen csak akkor, ha kellő módon felkészülsz a tárgyból. Elhiheted, hogy én eléggé fel vagyok ebből vértezve. Üdv: Hajcihő
2007-08-22 00:42:33
Kedves Rymmel! feltettem volna, de éppen nem értem el. Ehhez képest, ha a kép alatti magyarázatot is elolvasod, láthatod, hogy azonnal és kérés nélkül felajánlottam, hogy leszedem, ha ez a számára - bármely okból - nem elfogadható.
Azonban úgy gondolom, hogy egy már publikált alkotást bárki felhasználhat a saját gondolatai, játékai kifejezésére, ha nem él vissza az alkotó szuverenitásával. Én ezt megtettem, mert megjelöltem az alkotó személyét. Ezen felül - bármennyire is furcsállod - pusztán az etikai érzékem tette a számomra kötelezővé, hogy Csabának felajánljam, hogy leszedem, ha nem ért vele egyet, mert jogilag teljesen korrekt módon jártam el. Hálistennek Csabának tetszik, így aztán nem kell betartanom - a csak rám kötelező érvényű - ígéretemet!:-))) Üdv: Hajcihő
2007-08-16 22:00:34
Gott im hymmel!:-))) Éppen ez munkált bennem, hogy nem éppen egy örökérvényű művészi többletet, hanem csak egy játékos ötletet adtam hozzá a műhöz. Ezért is jelöltem meg a szerző személyét különös súllyal, és hogy ez nem egy eredeti alkotásom (mert nem az, hanem egy gondolatkísérlet, a festmények - egyik lehetséges - újragondolásához, átdimenzionálásához. Egy képi játék.) Következésképpen én ezt pusztán a homo ludens képi ötletének értékelem, egyfajta persziflázsnak, amely egy örökérvényű mű alapján készült. Nem többnek, mint pl. egy Mona Lisa arcára applikált kaján mosolyt, és/vagy kacsintást! Ha érted, mit akartam mondani! Üdv: Hajcihő
2007-08-16 00:58:31
Köszönöm! Ez volt a szándékom vele!:-))) Üdv: Hajcihő
2007-08-15 23:57:30
"nem egy nagy etvasz."...lehet...mégis!... mint, ha élne... tux...
2007-08-15 20:52:56
Szia Cof! Ha mindent elmesélnék, amihez értek egy picit, akkor dögunalom töltené be az oldalt, mert csak én terpeszkednék rajta!:-)))
Örülök, ha tetszik! Mellesleg úgy 10-15 percembe került az egész. nem egy nagy etvasz. Üdv: Hajcihő
2007-08-15 17:22:28
És le ne szedd!!!!!!!Biztos vagyok benne,hogy Csabának is tetszeni fog...
2007-08-15 17:21:22
Gratulálok Hajcihő.Nagy meglepetést okoztál ezzel a kis animált képpel!!!!Úgy érzem te sokkal többet tudsz mint amennyit elárulsz......Üdv:Cof666
2007-08-15 15:40:58
Kedves Mera, kedves fefo! Örülök, hogy örömet szerezhettem ezzel a variációval! Remélem, Csabának is tetszeni fog!
Üdv: Hajcihő
2007-08-15 13:17:29
2007-08-15 13:16:13
Eddig csak Thomasa Kinkade képein láttam ilyent,őrizem is mind a hármat nagy szeretettel. Időnként kiteszem a képernyőre, hogy amint bekapcsolom a gépet, rögtön jókedvem legyen Nagyon szép, ügyes munka . Gondolom Pető Cabának is tetszik. Nekem nagyon !

Szeretettel fefo
2007-08-15 11:50:16
Szerintem klassz lett :) Hadd gratuláljak elsőként!