Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Majuli
Alkotások száma: 68
Regisztrált: 2006-07-12
Belépett: 2012-11-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (41)
-Egyéb prózai alkotások (15)
-Mese (6)
-Elbeszélések (3)
-Versek (1)
-Úti kalandok (1)
Feltöltve: 2007-12-05 13:16:48
Megtekintve: 1154
Barátnőm egy napja
A barátnőm nem valami jó hangulatban volt, mikor sántitva ajtót nyitott nekem.A következőt mesélte el:
- Két héttel ezelőtt a fürdőkádból ugortam ki, mert egy erőszakos telefonáló nem hagyta semmiképp abba a hívást. Ismeretlen női hang szólalt meg:
- Szeretnénk önnek gratulálni a nyereményéhez. Egy drága ajándékot nyert és ünnepélyesen átadjuk önnek, ha megjelenik a következő címen ebben és ebben az időpontban.
Szerettem volna pár kérdést feltenni az elhangzottakkal kapcsolatban, de elhalkult a telefon másik vége.
Mindent felírtam, a telefonáló nevét is.
Meg is jelentem az adott címen pontos időben annak ellenére, hogy nem is olyan egyszerű volt szábaddá tenni magam. Gyalogoltam,, mert buszjárat nincs oda. Ki is törte szépen a sarkomat a félcípőm!
Végre odaértem egy kétemeletes épülethez, és akkor nagyot sóhajtottam. Felsántikáltam az első emeletre. A 13. teremben még nem volt senki. Várakoztam a folyóson. Néhányan színtén benéztek a terembe, de el is mentek. Én tovább várakoztam. Végre két női személy bement a helyiségbe és hozzáfogott rendezgetni a székeket. Én is bementem és megkértem őket, világosítsanak már fel, hogy mi lesz itt, mire készülnek.
- Hát az előadás 10-kor lesz, nem olvasta el a bejáratnál? - nem valami udvarias hangon válaszolt az egyik hölgy.
- Nekem azt mondták, hogy 9-re jöjjek el és itt megkapom a nyereményem.
- Miféle nyereményt?
Én elmondtam a telefonbeszélgetésem tartalmát.
- Itt egy árubemutató előadás lesz, az előadó szólt, hogy csak 10 órára jön meg. Valószínű, hogy magának erre az előadásra szól a meghívás.
Vártam tovább. A nagyértékű nyereményről az előadó sem tudott semmit. De megigérte nekem, hogy feltétlenül utánanéz,hogy ki telefonált nekem és még ajándékkal is kecsegtetett.
Kárbaveszett a napom, és még "nagyértékű nyeremény" nélkül tértem haza. De gazdagodtam egy részletes áruismertetéssel. Megismerkedtem csodálatos edényekkel. Ha drága pénzért vásárolok egy sorozatot, eldobhatom a konyhám felszerelését. Ezek a csodálatos edények mindent tudnak...
Így telt el a barátnőm tegnapi napja.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-12-06 13:45:07
Jól érezted Jajjjmi!
2007-12-06 12:14:49
Na ez felháborító, és még hirdetik is ezt! Éreztem, hogy ez valami csapda lesz....
2007-12-06 09:30:18
Bogikám, köszönöm, hogy megosztottad velünk a tapasztalatodat. Ezzel is okosabbak lettünk.
2007-12-06 08:57:22
Jav: viszont, és 320 oldalas.
2007-12-06 08:56:41
Visziszont én is lépre mentem. A Novum Verlag kiadó "szerzőket keresünk" cimmel hirdette magát,mint német-osztrák-magyar kiadó. Beküldtem nekik a 3020 oldalas Szemfényvesztőket. Visszaírtak,hogy nagyon tetszik a művem,és hosszútávra az összes műveimre igényt tartanának. Ezután pár héttel jött a hideg zuhany. Ajánlatuk:3000 példányra szerzői hozzájárulásként fizessek be 650 ezer Ft-ot. Aztán évente,egyszer évvégén elszámolnak velem és az eladott példányszám után 10%-ot kapok. Egy könyv ára lenne:3500 Ft. Szépen kiszámolták,hogy,ha minden könyvemet majd eladnak,akkor kb:1 millió Ft-ot kapnék. Namost,ebből lejön az általam befizetett 650 ezer és maradna,majd évek utánra 350 ezer Ft haszon,ami után még adózzak is. Ugyanez a helyzet az Uniser,vagy a svájci Aliterával is. Szóval vannak ilyen csapdák. Az írói jogdijakat felejtsük el. Ők megszedik magukat a mi produktumainkon és mi meg éhkoppon maradunk.A termékbemutatókkal való tapasztalataikkal pedig egyetértek.
2007-12-05 18:40:29
Köszönöm Csaba, hogy olvastál és elmondtad véleményed a hasonló esetekről. Utálom a szélhámosságot. Talán sokkal komolyabban kellene fellépni azok ellen, akik ártatlan embereket károsítanak meg. A mi fegyverünk a toll lehet. Kevés embernek van olyan szerencséje, mint Bogumilnak volt, ő egy csodálatos evőkészletet nyert.
2007-12-05 14:29:52
Köszönöm Bogikám és Jajjjmi, hogy olvastatok és csatlakoztok hozzám érzelmileg ebben a felháborító dologban. Annak pedig nagyon fogok örülni, ha ti is írtok erre a témára. Velem is előfordultak hasonló "meghívások".
2007-12-05 14:18:53
Majuli! Ez a fajta erőszakos, nyomulásos értékesítés a világ leg- gusztustalanabb dolga. Épp egy ilyen ügyben vagyok én is, nemsokára meg fogom írni és felteszem, de természetesen névvel, mármnt a cég nevével. Az erőszakosság mindenféle formában visszataszító, és nem vezet sehová, ez tisztán látszik, hát még ha a saját zsebedből akar valaki úgy pénzt kihúzni, hogy te azt nem akarod.:-)
2007-12-05 13:58:12
Editkém,ha hiszed,ha nem,engem is felhívtak egy egészségügyi bemutatón való,vacsorával egybekötött részvételre itt a városunkban. Mondtam,hogy én annyi ilyen hívást kapok,hogy felejtsenek el. Erre egy hét mulva újra hívott,hogy nyertem egy 30 ezer Ft-os ajándékot,de vigyek még öt embert. Elvittem a szomszédaimat. és mit ad isten:tényleg a hat nyertes között voltam. Egy csodálatos evőkészletet nyertem. Hát ilyen is megtörténik az emberrel néha.