Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Forest the Lunatic
Alkotások száma: 30
Regisztrált: 2006-06-02
Belépett: 2015-12-04
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Versek (19)
Film / Zene
-Filmkritikák (6)
Műfordítások
-Dalszövegek (2)
Feltöltve: 2006-11-15 22:59:50
Megtekintve: 4267
Saw 3
Trilógiává bővült a Fűrész. A harmadik rész merőben más lett, mint az eddigiek. Érzelmesebb, kuszább, de ne szaladjunk ennyire előre.
A történet ott folytatódik, ahol a második rész abbamaradt. Kedvelt játékmesterünk eltűnik tanítványával, Amanda-val. Halálozások természetesen történnek, de nem megszokott módon. Valami hiányzik! A film több szálon fut, mint az már megszokható volt a Fűrész esetében. Sokszor nem érti a néző, hogy egy - két képsornak mi értelme van, de később az egész értelmet nyer. A főszereplő egy csinos, fiatal doktornő (Dr. Lynn Denlon), egy halom magánéleti problémával. Ennek a film folyamán hatalmas jelentősége lesz! Másik szereplőnk egy férfi (Jeff), aki elvesztette fiát. A játékmester őt állítja feladatok elé, ígéretet téve arra, hogyha mindegyiken szerencsésen átjut, szembenézhet azzal a személlyel, aki felelőssé tehető ezért az egészért. A film előrehaladtával egyre-másra kapunk visszatekintéseket az előző részekből. Például Jigsaw Billy arcát festi (Billy az a bábu, aki a szöveget szokta mondani. Engem is meglepett, hogy nevet adtak neki!), John életének korábbi részletei, melyek eddig nem tárultak fel (olyan baratnője volt az öregnek, hogy hajaj!:+)). Ezek segítségével válik tökéletesen egésszé a kerettörténet, minden megérthető, ha az ember látta mindhárom részt.
Jigsaw halálos betegen fekszik, Amanda elrabolja a doktornőt, hogy tartsa életben mesterét. Lynn megteszi a tőle telhetőt. Hogy Dr. Denlont érdekeltté tegye az öregúr megmentésében, Amanda ráhelyez egy szép kis gallért. Ez össze van kötve az öreg szívritmus mérőjével, s ha az idős úr szíve leáll, Lynn gallérján elsülnek a ráillesztett lövedékek. Kellemetlen! Indulásnak legyen elég ennyi. A többi derüljön ki a moziban!
A story line nyakatekert, ahogy ezt már jeleztem, bar az egészet valahogy áthatja a nyers brutalitás. Nem tudom miért kellett ezt ennyire erősre venni. Némelyik kivégzés undorító(disznópépesítő gép), némelyik ötlettelen (fagykamra). Az egész átcsap néha gyilkolásba. Ami véleményem szerint igencsak degradáló, mert a Fűrészt nem elsősorban azért szereti az ember, mert ölnek benne, hanem mert más élményt ad. A gyilkolás csak kiegészítője ennek. E három film rádöbbent arra, hogy az áldozatok mennyire nem tudják követni a szabályokat, különösen ebben a részben, illetve mennyire nem értékelik azt, amivel rendelkeznek. Ennyi általam elkövetett okfejtés elég is lesz.
Színészi játékról csak superlativusokban tudok beszélni. Pazar módon játszik az összes szereplő. Külön kiemelném Amanda-t. A második részben fény derült arra, hogy Amanda Jigsaw tanítványa lett. E motívum is kellőképpen körbe lesz járva. A lány útja a drogostól a játékmesterig korán sem lesz egy sétagalopp. Részletesen van bemutatva, ahogy elveszti embersége darabjait. Bevallom először nem tetszett, hogy annyit foglalkoznak vele, de arra a következtetésre jutottam, hogy ha ez kimaradt volna, akkor sok minden nem lenne érthető. Végül egy erőszakos, őrült nőszemély válik belőle.
Az egész film professzionális munka. A látvány, a forgatókönyv, a rendezés. Mégis, hiányzik az a varázs, amit éreztem az első két résznél. Nem várhatjuk el azonban, hogy ugyanazt ismételgessék! Egy szó, mint száz, aki kíváncsi a harmadik részre, okvetlenül nézze meg! Aki viszont kikapcsolódni vágyik, az ne itt keresgéljen, mert ahhoz szerintem túl brutális lett, sajnos.
Egyet ne felejtsetek el! A legendák sosem halnak meg!
http://www.fangoria.hu/kritika/olv/108.html
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2008-02-06 23:08:22
Fűrész... mit is lehet mondani... mikor az első rész ment az amcsi mozikban, Kerry King ezt a filmet nevezte meg... mint nem rég látott igazán jó filmet. No Comment
2007-10-01 10:19:43
You think it's over,but the game just begun ;-DDDD
Jön a 4.már láttam belőle snitteket még véresebb még durvább még betegebb ;.-DDD
Igazán nekem való alkotás yeahhhh!!!
És amit még nagyon várok novembertől az a 30 Days Of Night ami egy grafikus novella alapján elkészitett súlyosan bebetegedett mű ami azt hiszem minden eddigi horror alkotást überelni fog minden féle téren legalábbis amit a sony oldalán láttam belőle az igen kegyetlen!!!!!

Még annyi megjegyzés a 4.-ben szerintem ismételten jigsaw fog öldökölni mivel Amanda elbukik a 3.-ban ;-DDDD vagy szegény föhösünk lessz a húnyó aki végül is sikeresen kinyirta asszonykáját????