Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Forest the Lunatic
Alkotások száma: 30
Regisztrált: 2006-06-02
Belépett: 2015-12-04
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Versek (19)
Film / Zene
-Filmkritikák (6)
Műfordítások
-Dalszövegek (2)
Feltöltve: 2006-11-07 00:01:00
Megtekintve: 4681
Texas Chainsaw Massacre: The Beginning
Oly sokan vártak erre a filmre, hát megérkezett! Úgy, ahogy az elvárható Bőrpofától. Súlyosan, ridegen, kegyelmet nem ismerve, brutálisan, véresen. Leginkább ezek a jelzők keringtek bennem, miután elhagytam a mozit.

Nem óhajtok különösen részletekbe bocsátkozni, egy ilyen film esetében szerintem nem szükségszerű, de tény, hogy remek alkotás született!

A kezdő időpont 1939. Az első képsorokban megismerhetjük Bőrpofa édesanyját valamint a címszereplő születését s azt, hogy hogyan került a család 'tulajdonába'. Felvillanó képek kísérik az ifjonc Thomas Hewitt életét. Nyomasztó a légkör, a család tökéletesen hozza az elmaradott, egymás között élők közti leegyszerűsödött létformát.( Eszünk, iszunk, alszunk, gyilkolunk.) A rendező a lehető legszélesebb tárházát vonultatja fel a gyilkolásnak s megfélemlítésnek.

Van itt minden: olló, shotgun, pisztoly, gumibot, celofán, s természetesen a címszereplő láncfűrész végzi a legbrutálisabb munkát az áldozatok közt.
A hangulatot remekül tükrözi a nyersség, csiszolatlanság, mocsok. Sok a felvillanás, a piros s fekete színek állandó alkalmazása. Zenére nem lehet panaszunk, illeszkedik a mozgóképen látottakhoz, nem gügye, mint más horrorok esetében előfordul.

A nézőnek egy perc nyugta nem lesz, ez garantált! Tömény másfél órányi vérfürdőt kap az ilyesmire vágyó mozilátogató. Mindig történik valami.
Utanajártam kicsit interneten s vannak, kik egy dologra felhívják a figyelmet. ( Ez már pusztán szőrszálhasogatás!) Autós jelenetben a rádióból szóló zenét nem 1969-ben adtak ki, hanem '70-ben.

Utoljára egy általam érzékelt gyenge pont. A filmben szereplő fiatalokról lerí, hogy nem a hetvenes évek divatja szerint öltözködtek. Inkább el tudnám őket képzelni manapság, de nem akkoriban. A ifjak kellően kétségbe esettek, hibát hibára halmoznak.

Egy izzig-vérig horrort tisztelhetünk a Texas Chainsaw Massacre: The Beginning-ben s lehet, hogy nem közelíti meg a régi filmek színvonalát vagy hangulatát, az új generációnak mindenképpen ajánlott, ahogy mindenkinek, aki szereti az ilyesmit!
http://www.fangoria.hu/kritika/olv/101.html
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2009-08-05 20:18:33
Szeretem majd minden verzióját, három bátyám van úgyhogy horrort nézve nőttem fel. :) A leírásod viszont irtó jó lett, ha amúgy nem jutna eszembe ezen felbuzdulva biztosan megnézném! :)
2008-05-14 16:12:52
2006, bocs
2008-05-14 15:01:07
Üdv! Én is jókor írok ide... na mindegy.
Nekem nagyon nem tetszik a 2003-as verzió, max a végén a dokumantumfelvételes rész. Az mondjuk reális, netán sokkoló.
De egyébként nem nagyon értettem, mit akarnak ezzel a filmmel, ebben a formában.
A 74-esnek nem remake-je, az biztos (az a keletkezési körülményeihez képest sokkal jobb film volt az újnál),
emléket így szerintem ne állítsanak azoknak a fiataloknak, akik ott meghaltak,
félelmetes nem volt, max gyomorforgató itt-ott.
Brutális az valóban volt talán.
De ez csak az én véleményem persze, attól még baromi sokaknak lesz ez kultuszfilm, nagyon jó film, kedvenc horror film ésatöbbi.
Én meg ugye ne nézzem meg többet, vagy max olyan popcorn-sör-haverok körítéssel..
2006-11-08 10:44:27
http://www.texaschainsawmovie.com/ ha valakit mélyebben érdekel a dolog.Az új generációs horrorok egyik legjobban kivitelezett filmje.A kritikák szerint eléggé kellőképpen fűszerezve brutalitással... Ez a hivatalos oldala a filmnek de kis vadászattal rengeteg helyen fellelhető szakirányú kritikák kiséretében.Természetesen kizárólag mind Angol......
2006-11-07 21:01:32
Orulok, h tetszett, amit irtam s elmesz a moziba megnezni! Jo borzongast!:+)
2006-11-07 17:29:56
Asszem akkor majd megnézem:) Mostanában láttam az eredeti '74es verzióját,az alapján elég megmagyarázatlan és ezáltal logikátlan sokminden.Érdekes lesz megnézni mit tett hozzá a mai fantázia:)(mint ahogy az eredeti filmhez is...)