Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Forest the Lunatic
Alkotások száma: 30
Regisztrált: 2006-06-02
Belépett: 2015-12-04
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Versek (19)
Film / Zene
-Filmkritikák (6)
Műfordítások
-Dalszövegek (2)
Feltöltve: 2006-11-06 23:57:11
Megtekintve: 4185
The Covenant
Igazából bajban vagyok kicsit. Mért is? Mert egy jó filmet láthattam, de mégsem vagyok maradéktalanul elégedett.

A történet a következő : Európában a XVII. században kegyetlenül üldözték a mágiát használókat így kivándorol egy kolónia, bizonyos Ipswich, az újhazába, ahol tovább folytatták a hagyományaikat s gyakorolták örökségüket. A hagyomány szerint 5 család alkotta ezt a kolóniát, ám napjainkban már csak 4 maradt. Az ötödik valahogy elsikkadt a történelem viharában. Ez a 4 család, jelen esetben fiatal srácok, alkotják a Szövetséget.

A story nagyon pofásra sikeredett, de a kivitelezés láttán Nekem kicsit keserű a szám íze. Hiányolom az új ötleteket, mert minden szép, csak régi. Mégis, minden elem jelen van, ami egy amerikai tini horrorhoz kell.

Kevés világítás, gótikus épületek, állandóan szemerkélő eső, parazene, nem túl eredeti párbeszédek. Kicsit lehetetlen vagyok, de Nekem már ezek elcsépelt dolgok.
A srácok kicsit forrófejűen bánnak az adottságaikkal, tehát használják, több szemtanú szeme láttára. / Pl. úgy lépnek meg az őket üldöző zsaruk elől, hogy behajtanak egy szakadékba/ Ez még viszont nagyon a film elején van.

Innentől azonban borul a bili. A rendőrök találnak egy hullát az erdőben, szép világoskék szemmel. Az egyik srácnak - később ő lép elő, mint főszereplő - látomása támad egy zombiról. A helyzet azért kellemetlen, mert autóvezetés közben tör rá. Nekiütközik egy faszállitó / nem röhög! / teherautónak, de persze veleszületett mágikus képességével túléli a karambolt. Menetközben összejön egy szőke lánykával, akinek megmutatja a családi birtokot is. A lánynak van egy fekete barátnője, aki szintén a Szövetségből jár a motoros csókával. Szőkeségünk kiváncsi a pasija múltjára, így kicsit utánanéz a suli könyvtárában.

A zombis látomás még 2 srácnál jelentkezett, végül úgy döntenek, hogy tanácsot ülnek. Itt elég sok mindenre fény derül, többek közt arra is, hogy valaki ellenük dolgozik s szintén rendelkezik mágikus erővel, de azokat rossz célra használja fel.
A gonosz hős egy fiatal srác a suliból. /segítői a pókok/ A kulcsszó irígység.

Utózöngés: nem akartam azzal kezdeni ezt a beszámolót, hogy hasonlítgatom a filmet bármihez is. De így a végén már megteszem. Underworld 3, csak vámpírok és vérfarkasok nélkül. Dettóra! Ezen nincs is mit csodalkozni, mert az a srác rendezte, aki az előző 2 filmet. Néha, már azt vártam, hogy mikor vicsorodik el az egyik s elővillan a vámpíragyar. A mozgások egy az egyben azok, a kontaktlencsék, de még az öreg vámpír maszkja is / Underworld 1/ előkerül, igaz kicsit felturbózva.

Azoknak ajánlanám ezt a mozit, akik csipázták az Underworld-öt vagy vágynának egy könnyedebb mozira. A mozijegyért cserébe kapunk egy könnyen fogyasztható, egyszerű tiniborzongást, fiúknak s lányoknak egyaránt kellemes jelenetekkel tarkítva!
A cikk megtalalhato a http://www.fangoria.hu/kritika/olv/82.html cimen is
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-04-15 22:06:35
Hát a trailer az tényleg kurvajó volt, de a film nem tetszett. Valóban van benne darkos-gothos Uw hangulat (ami nekem bejön), bár abban a sorozatban is csak a látvány fogott meg, a filmek unalmasak voltak. Talán a történet lényege sem lett volna rossz, de hányingerem van ettől a direktnyálas amerikai csillivilli "tömegmoziktól". Én szerintem már a tinik is unják :D
Amúgy mindig csodálattal nézem a szépen kidolgozott filmeffekteket, baromi nagy munka lehet bennük, képes vagyok miattuk megnézni ilyen Covenant +Uw filmeket. :))))
2007-01-07 17:44:31
Nekem pl tetszett a film, bár bevallottan azért töltöttem le és néztem meg, mert a trailere nagyon jól sikerült. De ne kérdezd, melyik oldalon találtam, mert fogalmam sincs :) Nem tűnt fel az Underworldös párhuzam, és sztem még urban fantasynak is karcsú, hiszen a mágián kívül nincs benne semmi természetfeletti, gondolok itt a vámpír/vérfarkas/vasorrú bába kombinációra. Még az a bizonyos zombi is kísértet volt. Legalábbis a feliratos változatban, angolul ha jól emlékszem wraith (lidérc) volt a neve. Az effektek kifejezetten kellemesre sikerültek, bár a varázspárbaj kicsit a Gandalf vs Szarumán vonalat követte, azzal a különbséggel, hogy itt a láthatatlan erő nagyon is látható volt, mindenféle golyók, szálak és tüskék formájában. Szóval sf-rajongóknak ajánlanám, de laikusoknak is van esély, hogy tetszik.