Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Beetle_178
Alkotások száma: 75
Regisztrált: 2006-03-10
Belépett: 2017-10-15
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (9)
-Egyéb prózai alkotások (10)
-Dalszövegek (1)
-Versek (51)
Képgaléria
-Rajzok (1)
-Fotók (1)
Feltöltve: 2006-10-04 23:41:07
Megtekintve: 850
Érted tettem
23 késszúrás. Minden döfés mélyre tört. Az első emeleti iskolavécé vérrel volt vörösre festve. Egy sietve a sarokba dobott kés és vér, vér mindenütt. Tamás az osztálytársam volt. Aznap csak három témazárót írtunk. Sok irigye akadt Tominak. Szőke haja, kék szeme, férfias tartása, kisugárzása csak kiemelte a belső szépségét. Minden lány pisilt utána. Ő volt a tökély számukra. Nem volt jó tanuló, néha kitört belőle a feszültség amiket a visszatartott düh halmozott fel. Szier, egy évfolyamtársunk nagyon nem szívlelte Tomit. De mióta elmentek együtt egy karaoke bárba, elválaszthatatlanokká váltak. Ez volt a haláleset előtt két héttel.
Szier véres kezekkel szalad ki a vécéből. Ordított, segítségért kiáltott. -Megölték a legjobb barátom!-
A rendőrség hamar kiért, a mentőkre viszont várni kellett, mert tüntettek a jogaikért. Az iskolavezetés minden osztályt beterelt a termekbe. Márúgy háromnegyed órája feküdhetett a fiú holtan. Dulakodásnak semmi nyoma nem volt. A tettes hátba támadta. Arca békés volt és angyali, mintha csak aludt volna.
A 113-as teremben a 12/E osztály hallgatásba búrkolózott. Senki nem értette, hogy mi történhetett. A padsorok között volt egy lány, aki nem látott már a könnyeitől. Ő volt Tomi szerelme. Csak pár hete jártak, de már 4 éve szoros barátok voltak. A nyomozó odalépett a lányhoz és adott neki egy zsebkendőt. Orsi hálával teli szemekkel nézett fel. A rendőrség "karantént" rendelt el. Senki se be, se ki. Orsit kivezette a nyomozó a teremből és a folyosón egy padra ültette. -Nagyon fontos dolgokat tudhat Ön. Kérem mesélje el, hogy mi történt a mai nap pontosan.-
A lány beszélni kezdett. El-elcsukló hangon elmondta, hogy mik történtek aznap. Mikor oda ért, hogy - Tomi odaadta a táskáját és elszaladt vécére..- nem bírta tovább. Elájult.
Orsi nem tudott semmit a halálesetről. Ugyanúgy mint mindenki más az osztályból. Sziert gyanusítottként bevitték a rendőrségre. Ártatlannak vallotta magát. A karantént feloldották és az ügyet lezártnak tekintették. Egy hetes gyászszünet volt. Majd mikor visszatértünk minden a régi volt. Az első emeleti vécé úgy ragyogott, mintha misem történt volna. Az osztályfőnök, Uzsák tanárúr gyásztáviratot küldött az osztály nevében Hanuszéknak. Orsi elment az iskolából. Nem bírt visszatérni oda, hogy megölték a szerelmét.
A haláleset után egy hónappal. Német óra.
-Baszd meg! Ez mekkora egy lúzer tanár. Most nekem ír be egy egész oldalas intőt...hehe, mint anno Tominak.- Elcsuklott a lány hangja, elszégyelte magát és könnyek gyűltek csillogó barna szemeibe. Magdit nem hagyta egész nap Tomi emléke. Emlékszik arra a napra, mikor a fiút brutálisan meggyilkolták. Az a nap is így kezdődött. Tamás kapott egy oldalas intőt a Sántától. Luczné nem volt egy okos ember. Egyik lába rövidebb volt, mint a másik. Szánalmas kis lúzer tanár volt szegény.
Magdi elszaladt vécére. Egész nap rossz érzés volt a lelkében. Érezte, hogy valami nincs rendben. A vécébe belépve egy másik embernek érezte magát. Belenézett a tükörbe és Tomi nézett vissza rá. Megmozdította a karját, de nem történt semmi. Csak Tomi szemeivel látott. Benne volt a testében. A srác kivette a zsebéből a telefont, felhívta az anyukáját. -Az a kretén megint beírt egy intőt. Pedig ma nem is beszéltem. Annyit. De nem baj, jól leordítottam a haját. Nem veszi észre magát ez a nő, pedig szánalmas. Se kutyája, se macskája...- folytatta a beszámolót miközben valaki belépett a vécébe. -Na lépek anyu, mert becsöngettek. Szia, Szeretlek. - Ahogy megfordult, a Sánta állt vele szemben. -Mit keres itt a férfi vécében tanárnő?- kérdezte Tomi.
-Téged. Csak annyit szeretnék tőled kérni, hogy soha többé ne merj a szádra venni. Megértetted?- A nő szemei vérben forogtak. Félelmetesnek tűnt, de Tomit ez inkább felcsigázta, mint megfélemlítette volna. -Ha valami nem tetszik a tanárnőnek, akkor beír, vagy felhívja a szüleimet. Na de most takarodjon ki a vécéből. Ha nem tudná, ez egy férfi vécé, és maga nő, még akkor is, ha a sántasága és az a gyönyörű haja nem is ezt sugallja.-
Megfordult és a vécék felé indult. Akkor érezte
az első késszúrást. Mélyen a csontokig hatolt. Írtózatos fájdalom hasított a gerincébe. Kiáltani nem tudtott. A száján egy kendő volt, ami tompította a hangot. Elesett és látta a vért. Ömlött belőle. Hátára fordult és meglátta azokat a szemeket, amik előbb csak kihívónak tűntek. Elégedettséggel nézett végig rajta a német tanár. -Mostmár nem fogsz szemtelenkedni velem, te szépfiú.-
Felébredt a lány. A német óra közepén jártunk. Leverte a víz és örült, hogy ez csak egy álom volt. -Nem kellene aludni az órámon. Vagy annyira tudod az anyagot, hogy azt hiszed, ezt megengedheted magadnak?- Nem bírta ki, hogy ne szóljon vissza. -Nem tudom az anyagot. Ezt maga tudja a legjobban. A három témazáró egyesem tán azt sugallta önnek, hogy tudok? Vicces asszony maga.- Elvette Magdi ellenőrzőjét. A lány Zsanetthez fordult és megszólalt. -Baszd meg! Ez mekkora egy lúzer tanár. Most nekem ír be egy egész oldalas intőt...hehe, mint anno Tominak.- Elcsuklott a lány hangja. Pontosan ezt álmodta. Nem, nem lehet. Kicsöngettek. Aznap kerülte a vécéket. Arra gondolt, hogy mi van akkor, ha tényleg igaz amit álmodott. Úgy döntött kideríti. Utolsó óra előtt Magdi elment az első emeleti lányvécébe. Belenézett a tükörbe. Immár a saját arcát látta. Megfordult és a Sántával találta magát szembe. Félelmében a falig hátrált. -Csak arra szeretnélek megkérni Magdi, hogy tisztelettel beszélj velem, különben megbánod.- A lány tudta, hogy mi következik. -Úgy beszélek magával ahogy megérdemli. És ha nem tetszik önnek amit mondok, akkor úgy járok mint Tomi?-
-Miért? Hogy járt az a szerencsétlen?- kérdezte. -Maga tudja a legjobban, hisz maga ölte meg.- Magdi ezt már suttogva mondta el.
A német tanár a hátsó zsebéhez nyúlt és elővett egy hosszú kést és mosolygott. -Még egy szó és megöllek.- A lány összeszedte a bátorságát és nekiugrott a tanárnőnek. Figyelt arra, hogy nehogy belédöfje a kést a Sánta. Ahogy dulakodtak, a kés az egyik sarokba repült. Magdi ott ütötte Lucznét, ahol csak érte. A német tanár lefogta a lány kezeit és elégedettség ült ki az arcára. A késért nyúlt, de Magdi egy gyorsmozdulattal megelőzte. A kés immár Luczné szívében volt. Ahogy feküdt a nő a földön, Magdi megsajnálta. Gyorsan kirohant és segítségért kiáltott. A mentők sem tudták már megmenteni a német tanerőt. Meghalt. Magdi önvédelemből ölt, így szabadlábra helyezték.
A temető kihalt volt. Sehol egy ember. Hófehér volt a táj. Egy fehér rózsát tett a sírra a lány, majd így szólt: A legjobb barátom voltál és vagy és leszel, míg világ a világ. Érted tettem.
Magdi hátat fordított és eltűnt a hófehér ködben.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-10-08 18:28:25
'-.-
2006-10-08 13:58:55
Kedves Laeya!
Én a huszadik század gyermeke vagyok. Ha csak a legutóbbi 3 (Az ördög cimborái, Angyaltrombita, Szerelmi bájital) c. elbeszélésemet,vagy az Anyagyilkos,esetleg a Szemfényvesztők c. elbeszélésemet, vagy,könyvemet elolvasnád,akkor látnád,hogy teljes naturális,vulgáris kifejezéseket használok,de mértékkel.Egyetlen kiadó sem meri vállalni a műveim kiadását,a szókimondás miatt. Tehát nem vagyok prűd. de,lehet ám élvezetes írni úgy is,hogy a penetráns kifejezéseket kerülve,sikamlóssá,pikánssá tegyük a témát.
2006-10-07 15:41:20
Magdi direkt mondtam-elegánsan oltd le!!-és szokj le a káromkodásról:p
2006-10-07 02:34:34
Persze,szituációs játékokat írunk.Nincs ezzel baj.Lélektanilag megfogni egyes dolgokat,elvonatkoztatni,olvasmányosan megírni,művészet. lehet sikamlós,pikáns,élvezetes módon írni,de penetránsan,vulgárisan fogalmazni egy irodalmi lapon nem szerencsés. (kibaszott,bazd meg stb)
2006-10-06 06:59:58
Nem a német tanárokban van a hiba,hanem az elvetemült diákokban,akik nem tanulnak,hanem a szexualitáson,maszturbáláson,alkoholizáláson,cigizésen és drogozáson jár az eszük. Nem tisztelik a tanárokat.Ha nincs tekintély,mert lerombolják a pedagógusok nimbuszát,akkor anarchiába torkollik az oktatás. A történet kiagyalt szituáció. Ebben csatlakozom az Anonymushoz.
2006-10-05 21:35:24
Anonymus..honnan tudod, hogy nem történik meg??A mai világban...Jó lett, én nagyon vizuális ember vagyok...Úgyhogy igazán sikerült átélnem az írásodat..Tetszett, de örülök, hogy vége,mert már kezdtem nagyon beleélni magam:)
2006-10-05 20:41:24
Lehet, hogy nem történik meg. Bár ki tudja. A mai világban minden lehetséges. Nem erőltetett. Ez a mű egy óra alatt készült el és csak úgy jöttek a gondolatok. Nem szoktam erőltetni semmit. Mesterkélt? Ne nevettess ! Na ez a mosoly az arcomon, ez a mesterkélt :) Lae
2006-10-05 17:08:17
pssszt...nem fogja olvasni...remélem :D Köszi hogy elolvastatok :) Lae
2006-10-05 17:07:05
bazd meg....ez nagyon nagy....szétröhögtem magam:) a sánta a gyilkos...anyás....szegény német tanárnő...ha ezt olvasná.....baromi nagy:)
2006-10-05 14:39:53
nem találok szavakat... Nagyon jó! Nekem legalábbis nagyon tetszett. Kirázott a hideg az uitolsó soroknál...