Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Sincomi
Alkotások száma: 421
Regisztrált: 2006-02-20
Belépett: 2009-04-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Egyéb prózai alkotások (77)
-Mese (21)
-Versek (310)
Műfordítások
-Versek (1)
-Egyéb Irodalmi alkotások (2)
Feltöltve: 2007-11-14 13:16:54
Megtekintve: 1927
Kínos! - Van stratégiád?
Persze vannak fontos dolgok!
Ha Acsán lakol és szeretnél a Budapestre menni, akkor ha csak két líter benzined van a tankodban nemjuthatsz messzebbre mint talán Aszódig. Fontos tehát hogy legyen legalább 10 liter benzin a tankodban hogy Budapestre érhess.
- Ezt nevezzük fontosnak. Nevezhetjük alapvetôen fontosnak is ebben az esetben.

Tudjuk azt is hogy alapvetôen fontos a taplálkozás, ruházkodás, fedél a fejünk felett, biztonság, pihenés stb ugye érted. Ezek tehát a fontos vagy alapvetôen fontos dolgok.

De minek nevezzük a hosszú TV-elötti ülést, cigizést, a fotball és utána kocsmázást, semmittevést stb? Ezek nem más mint rosz stratégia. Avagy a legroszabb esetben a stratégia hiánya az életben. És ekkor csodálkozunk azon hogy nincsen semmiben sikerünk!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-11-16 08:14:32
Kínos! - Nézôpont kérdése

"Nem kimondottan rossz stratégiának nevezném a fenti negatív tevékenységeket.
Sajnos egy részük szenvedély betegség (hogy, ki hogyan jutott odáig, az megint egy más kérdés)
Másik részük is az emberek tudatos elhülyítésének részei.
Gondolok itt a tv-re footballra, amiket alapvetően jó céllal alkottak meg, de kíválóan használhatók a tömegek feszültségének levezetésére, az alapvetően fontos dolgok hiányának elkendőzésére.
Egyszerűen a lebutításra, hogy ne láthassanak az emberek tisztán, könnyebben kordában lehet tartani az egyszerű népet."


Szia q!

Persze lehet többféleképpen közelíteni a problémához. A te megközelítéseid is igazak. Némelyeket különösen a hatalom emberit érdekli pl az "oszd meg és uralkodjál" elve alapján. Vagy a régi római szokás szerint "kenyeret és cirkuszt a népnek" hogy elégedettek legyenek stb.

Kínos de kicsiben is ez történik, amikor pl megvesszük a gyermek jóindulatát azzal hogy megkapja a kívánt fagyit stb amivel zaklat bennünket.

Az elégdetlenséget a hatalomnak kezelni kell valamiképpen. Ide tartoznak a népbutítás eszközei, a feszsültségek levezetése amikre te is céloztál. Ez a hatalom stratégiájához tartozik.

Ellenben az egyszerü állampolgárnak is szügsége van stratégiára. Pl a kiképzés választása és véghezvitele, családalapítás, gyermeknevelés stb. Aki ezeket csak véletlenszerüen kezeli - tehát nincs stratégiája - annak csak véletlenül fog sikerülni.

netkobzos

Sziasztok Rymmell és Sally!

Különösen igazatok van! Kínos a számomra.

netkobzos