Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-10-26 10:49:18
Megtekintve: 1507
A Sátán lelke-2
2.

Dalma sehogyan sem tudta feldolgozni szeretett ebének halálát. Egyre jobban érezte hiányát. Szerelmi vágyának tüzében égve, vadul maszturbált, de ez sem csillapította a hevét. Egyre csak sóhajtozott, hogy a jóisten támasztaná fel Brútust. Sóhaja meghallgatásra talált. De nem az Istennél, hanem a Sátánnál. Egyik nap egy Brutushoz hasonló kutya ült az ágya előtti taposószőnyegen. Szemei parázslottak. Dalma azonnal kidomborította hátsó felét. A kutya meg rá. Elkezdte ekecselni. Mikor jóllaktak egymással megszólalt a kutya.

–Kellek neked?
–Ó kiskutyám, hogy kérdezhetsz ilyet. Bármit megadék érted, csak velem maradj. Mit kérsz érte?
–A lelkedet.
–Ó, nem gondolod komolyan? A lelkemet?
–Nem, most. Húsz év mulva eljövök érted. Addig megtarthatod. Akkor magammal viszlek a lelkeddel együtt a pokolba. Na, áll az alku?
–Hát, ha ez az ára. Mit tud ez a kutya a párzáson kívül.
–Mindenre képes, amire a Sátán. Amire kéred, megteszi. Látja a halottakat, tud velük beszélni, másik dimenzióba tud átlépni veled együtt, és láthatatlanná váltok. Jósolni tud, és mint médium közvetít a túlvilág és a földi pokol között. Minden párzáskor lelked feltöltődik sátáni energiával, a pránával. Hatalmat kapsz általa az emberi lelkek fölött.

Miután így megyeztek a Sátán eltávozott. Brútus-2, merthogy a sátán kutyája is Brútus névre hallgatott, nekiállt megekecselni az asszonyt. Az pedig kéjesen vonaglott alatta, miközben nagyokat nyögött. Lelke hamarosan megtelt sátáni pránával. Az aktus befejezése után a kutya lefordult róla és az ágyelőtti lábtörlőre heveredve parázsló szemeit gazdáján járatta. Dalma gondolt egyet: kipróbálja a sátáni erőt. Azt kérte gondolatban, hogy egy csésze méregerős gőzölgő kávé teremjen előtte az asztalon üresen árválkodó tálcán.

Ahogy befejezte a metamorfózist, kérése azonnal teljesült. Ettől felajzódott és egy merész fordulattal azt kérte, hogy láthatná-e a kutyáját lelövő, exférjurát. Szeretné jól valagon billenteni két lábbal. Mit ad isten, azaz a Sátán: a férfi máris előtte térdelt sűrű bocsánatkéréseket gajdolva. Dalma felpattant a kerevetről és jól segberugdosta őt. Ezzel kielégítette bosszúszomját és lelke megnyugodott.

Amint egyre jobban kezdte felfedezni magában a démoni erőt elborzadt önmagától. A démonitás már az energiák finomabb változata. Ezen a magas rezgésszámon, akár vizet lehetne facsarni a sziklából a tekintetünkkel. Dalmának nem ez volt a célja. Ő nem cirkuszi mutatványosként akart sikereket aratni, hanem a csúcsra tört.


A divatszabóság vezetését átadta az első segédnek. Havonta szedte a haszonbérleti díjat és a márkanév utáni kikötött jogdíjat. Ebből ragyogóan megélt. Fenn tudta tartani háromszobás lakását és még kedvenc hobbijának, utazási hóbortjának is élhetett. Ötvenkét évesen beiratkozott egy intenzív angol nyelvtanfolyamra, hogy utazásai során meg tudja magát értetni a bennszülöttekkel.
Azonban démoni hajlamait is szerette volna kielégíteni. Erre legalkalmasabb terület volt a misztika világa. Egyik nap kávézgatás közben Kati barátnője megemlítette neki, hogy beiratkozott egy Reiki tanfolyamra.
–Mi ez a Reiki? –kérdezte Dalma.
–Nem tudom így elmagyarázni, de valami olyasmi, hogy a beavatásodkor kapott szeretet energiával tudod gyógyítani embertársaidat, önmagadat. Valami isteni delej kiárasztása. Gyere el velem. Egy hétvége, nem sok idő. Ha unod, akkor másnap már nem is kell jönnöd velem. Ötezer Ft-ot megér nem?

–Egye fene. Elmegyek.–állt kötélnek Dalma és a hétvégén már ott szorongott tizenkét összeverbuvált nő és férfi társaival egy magánlakásban. A mester egy joviális harmincöt év körüli barna férfi: Gábor. Azzal kezdte, hogy feltett egy meditációs kazettát és mindenki megkért, hogy hunyja le a szemeit, üresítse ki elméjét és csak belső gondolataira, figyeljen. Mikor vége lett a zenének felkattintotta a villanyt és megkérdezte, ki mit érzett, merre járt. Ki tengerparon szeretkezett egy ebihallal, ki selymes réten sétált kiskutyával, ki lenn járt a tenger fenekén…

Mikor Dalmára került a sor így szólt. –én a pokolban jártam a Sátán birodalmában és a magával a Sátánnal szeretkeztem. Felemelő érzés volt.– Mindenki felkapta a fejét. Néma, döbbent csend, majd megszólalt a mester.
–Érdekes, de nem lehet kizárni. Amikor a lélek kiszabadul a test börtönéből, akkor elkalandozik. Milyen volt a Sátán?
–Olyan, mint egy hatalmas, szőrösmellű macho. Majd kiszorította belőlem a szuszt. Földi halandó nem tud így szeretni…
–Döbbenetes. Testvéreim, most mindenki arra koncentráljon, hogy űzzük ki a démont Dalmából! Hunyjátok le a szemeiteket, és hangosan mormogjátok: távozz tőlünk Sátán!

Miközben a tanítványok a mormolással voltak elfoglalva az alatt Gábor Dalma feje fölé helyezte tenyerét és Reiki energiával, tisztította tudatát. Amint elkezdte Reikizni elkezdett zsibbadni és hirtelen hanyattvágódott. A Sátán eltaszította Dalmától. Mindenki elszörnyülködött. Gábor feltápászkodott és elvörösödve hebegett-habogott. Nem tudta mire vélni a dolgot. Dalma elvégezte a tanfolyamot. Megkapta a beavatást, ami lepergett ugyan róla, de egy haszna lett a dologból: bejutott az ezoterikus társadalomba.

Egy Ezoterikus kongresszuson sorselemzőkkel, kártyajósokkal, számmisztikusokkal ismerkedett össze. Új barátaival elhatározták, hogy létrehoznak egy vállalkozást, ahol egy bérelt lakásban űzik mesterségüket. Mindenki hozta a saját pacientúráját és kézről, kézre adták őket egymásközt. Úgy cserélgették a pacienseket, mint paraszt a kapcáját. A fő attrakció Dalma volt. A legbelső félhomályos szobában ült egy rozzant karosszékben. Lábainál hevert Brútus és transzbaesve halottakkal keresett, mint médium összeköttetést.

Csődültek hozzá a kuncsaftok. Híre villámgyorsan terjedt. Mindenki a látó asszonyra volt kíváncsi. Egyszercsak meglepte őket a Polgármesteri Hivatal szabálysértési előadója és a tisztiorvos.
–Hölgyeim és uraim!–kezdte mondókáját az előadó több bejelentés érkezett Önök ellen. Többek között csalással vádolják önöket. Állítólag kávézaccból jósolnak pénzért. Kézrátétellel gyógyítanak, valamiféle Reiki energiával. Mi igaz ebből?

Kelemenné, a Reiki mester próbálta menteni a helyzetet és bemutatta a Reiki diplomáját. Az előadó fejét csóválva jegyezte meg, hogy ez nem jogosít semmiféle gyógyításra. Innentől fogva kuruzslásról és üzérkedésről beszélhetünk. Feljeletjük önöket tiltott tevékenység űzéséért. Miközben összahajolva a Tiszti Főorvossal a jegyzőkönyvet írták az elsötétített belső helységből síron túli hang hallatszott ki. A kutyavonítás és a szamárbőgés között volt a frekvenciája.

–Hát ez mi volt?
Kérdezték egyszerre. Kati válaszolta meg a kérdést.
–Ő, a mi Dalmánk, a nagy médium, halottlátó. A túlvilággal beszélget éppen.
–Láthatnánk munka közben?
–Nem, mert akkor nem tudja folytatni, megszakad a kapcsolata a túlvilággal.
–De, mi látni akarjuk. Jegyzőkönyvet kell felvennünk az esetről.–kötötte az ebet a karóhoz az előadó. Mit tehettek. Rapcsákné, a kártyavető kitárta a szobaajtót és bevezette a hatósági embereket.

Az előtérben egy koros hölgy ült és delíriumban hallgatta a függöny mögött ülő médium szavait. Éppen húsz éve elhunyt édesanyjával beszélgetett. Döbbenten hallgatták a síron túli hangokat a függöny mögül. Egy óvatlan pillanatban a tisztiorvos félrehúzta a nehéz, fekete függönyt és mindenkiben megállt az ütő egy pillanatra. A kereveten pucsító lemeztelenített alsótestű nőt hágta egy hatalmas dobberman. A kutya szemei fluereszkálva parázslottak a félhomályban. A nő, felhajtott szoknyáját a fejére húzva kéjesen nyögött és a páciens anyja hangján beszélgetett annak lányával, a kinn ülő nővel.

A hatósági emberek óbégatva, egymás szavába vágva éktelenkedve keltek ki magukból.
–Hát ez abszurdum! Szodómia! Egy fertő, csaló barlang! Feljelentjük önöket fajtalankodás, csalás, kuruzslás, üzérkedés vádjával! Azonnal szüntessék be a tevékenységüket!
–Miközben összevissza habratyoltak egyszerre abbamaradt a síron túli médium szövegelése az elhugyt édesanyával és a lányával. A kutya lemászott róla. Ő szépen, mintha mi, sem történt volna, lesimította szoknyáját, visszaült karosszékébe és rájuk függesztette tekintetét. Egyenként elkezdte sorolni stiklijeiket. A megvesztegetéseket, az elfogadott kenőpénzeket és mindent, ami csak a rovásukon volt. Födbegyökerezett, rogyadozó lábakkal állva hallgatták egy darabig, amig el nem olvadt az a bizonyos vaj a fejükről.

Amint végzett a médium a vádak felsorolásával, hirtelen megrázta őket valami delejes erő és sátáni gúnykacajjal kiszállt a médiumból a szusz. A kutya rájuk függesztette szúrós tekintetét és várakozóan nézett velük farkasszemet. Amint magukhoz tértek a hatósági emberek úgy elkotródtak, hogy bottal sem lehetett ütni a nyomukat. Természetesen a feljelentésből semmi sem lett.

Dalma híre egyre növekedett. Mint médium felfedezte őt a Teozófusok Társasága is és minden ESZP kongresszuson ő volt a fő attrakció. Dalma nem volt telhetetlen. Megmaradt háromszobás lakásában, hogy fia mellett lehessen. A médumitással szerzett pénzt elutazta. Bejárta az egész világot. Hetven évesen alkalmazott egy bejárónőt, aki egyben mindenese is volt. Müllerné mosott, főzött, takarított és társalgott is Dalmával. Esténként pasziánszoztak, vagy makaóztak. Müllerné lassan nélkülözhetetlen személyiségé avanzsált.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-11-02 15:14:14
Sajnos nincs. Évente kétszer tartották a Rózsa ferenc kúltúrházban és öt napig tartott. Csodálatosak voltrak. Ha a teozófiai Társaságnál érdeklődsz,akkor megtudod mi a helyzet. Én öt éve nem voltam már.
2006-11-01 14:02:10
Van valamilyen írásbeli anyagod egy ilyen kongresszusról? Biztosan érdekes dolog.
2006-10-31 20:33:03
Igen,én sok ESZP kongresszuson vettem részt és belülről ismerem ezeket a dolgokat.Két médium tanítványom is volt.
2006-10-31 20:10:20
Akkor nagyon érdekesen alakul a történet.
2006-10-31 06:31:56
Dalma nincs egyedül. A második részt egy tanítványomról készítettem,aki valóban médium volt.
2006-10-30 22:27:04
Megtaláltam a 2. részt. Máshol olvastam az első részt ma. Ez a rész teljesem más jellegű. Ez más csupa fantázia. Még kiderül, hogy Dalma egyáltalán nem egy bűnös lélek a médium szerepében. Sajnálni lehet az öngyílkos férjét.