Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Freezing Moon
Alkotások száma: 70
Regisztrált: 2005-12-11
Belépett: 2009-05-19
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (11)
-Dalszövegek (1)
-Versek (21)
Képgaléria
-Fotók (23)
Műfordítások
-Dalszövegek (2)
Feltöltve: 2006-03-30 19:26:50
Megtekintve: 1698
Öngyilkosság
Az a matekóra is ugyanúgy kezdődött, mint eddig mindegyik a gimnáziumban töltött 3 év alatt. Csak a Lány látta egészen másnak. Számára csak kínlódás volt ez, míg az eddigieket mindig várakozásnak tekintette, mert iskola után várta valaki. Csak végig kellett csinálni, és utána jött a boldogság.
De ma nem jön. 4 év után vége. Elhagyták egy másikért. Ennyi idő után, mikor már olyannyira összeszoktak.
Hétvégén még együtt voltak, ő mit sem sejtett, öröm volt minden perc, minden csak a szerelemről szólt és akkor tegnap este...
Sírva rohant haza, egész éjjel csak sírt, végiggondolt mindent, de az élete kilátástalanná vált, egyedül a halálra vágyott. A testvére próbált segíteni rajta, de hogyan?
Az egyetlen ember, aki megvigyasztalhatta volna, most egy másik lányt ölelget, ő pedig itt maradt magában. Így testvére csak egy doboz nyugtatóval tudott segíteni neki, így sikerült az iskolába szenvtelen maradjon.
Vajon a gyógyszer tette, hogy minden elveszítette a színét, hiányzott a szépség, amit máskor úgy szeretett, a nap csodálatos ragyogása is csak forró szenvedéssé lett?
És most kezd ez a hatás elmúlni. Megint eluralkodott rajta a halálvágy. Az utolsó dobás a dolgozatok kiosztása volt. Meg fog bukni.
Elkínzott tekintete végigvándorolt az osztályán. A vidám és kedvtelen arcokon. Nem is ismeri őket jóformán, 3 éve osztálytársak, de ő mindig is elkülönült tőlük, ő csak egy emberért élt, és most nincs, aki vigasztalná. Nincs semmi. Nincs értelme...
- Tanárnő, kimehetek a mosdóba?
- Megint telefonálni akarsz, ugye? Mindegy, kimehetsz.
- Nem telefonálok, tényleg nem. - válaszolta elhaló hangon, gondolatban még hozzátéve: "Nincs már, aki hívjon."
Lassan sétált a mellékhelyiségek felé, de nem ment be egyik fülkébe sem, megállt a tükörrel szemben és leköpte a saját arcképét. Ronda. Valaki más szebb volt.
Leült a mosdótál előtt a földre és előhúzott a zsebéből egy bicskát. Még este rakta el. A fény felé tartotta a kezét, áttetsző bőrén kirajzolódtak az erei. Könnyű dolga lesz.
Kinyitotta a bicskát és szép lassan belevágott oda, ahol a legvastagabb kék csíkot látta. Fájt. És a vére elkezdett folyni.
A fájdalom ellenére húzta a pengét tovább. Biztosra kell mennie. Mikor ezzel megvolt, a fájó kezébe vette a kést, és sebeket ejtett a másik csuklóján is, mire abból is ömleni kezdet a vére.
Így jó lesz. Mire megtalálják, már nem tudnak segíteni rajta.
Közbe az óra folyt tovább, majdnem negyed óra is eltelt, mire a tanár észbe kapott, hogy gyanúsan sokáig marad távol a Lány. Sosem kedvelte ezt a diákot, nem készült az óráira, ha kérdezték, se nagyon válaszolt, mintha egy álomvilágban élt volna. Úgy vette észre, a többiekkel se nagyon barátkozik.
De most nem ez a lényeg, valakit utána kellett küldeni. Választott egyet az önként jelentkezők közül. Igen, a diákok lesik a parancsait, ez is csak úgy surran a mosdó felé.
Annál nagyobb volt a döbbenet, mikor a folyósó felől sikoly hallatszott. A teremben eluralkdott a káosz, mindenki a WC-k felé futott, megnézni, mi történt.
A látvány végigkísérte a legtöbbjüket életük végéig. A földön ott feküdt a Lány, mozdulatlanul, körülötte a csempe, minden, csupa vér az egyik falra pedig vérrel az volt írva: UTÁNAM JÖTTÖK, MIND!!!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-04-27 21:38:13
Így van, igazad van. és köszi
2006-04-27 20:58:33
Nagyon ott van. Szokványos dolog, de elgondolkodtató. Sosem szabad egy emberre alapozni az életet. Sosem szabad senkiben 100% ban megbízni. Én is próbálkoztam fiatal koromban az öngyilkossággal, de aztán rájöttem, hogy soha, de soha nem szabad így meghalni. Elhagyott? Szard le. Van még ezer és ezer másik :) A műhöz megint csak gratulálni tudok!
2006-04-06 19:00:50
Kedves GRÉTA, GRACE remélem még megfordulsz erre, és látni fogod ezt, ha igen, akkor légyszi írj egy mailt a baathory@gmail.com címre, mert kíváncsi vagyok Rád
2006-04-04 15:16:54
Ohh, hát ekkora hatásra nem számítottam, de örülök neked GRÉTA,GRACE, jól esik, hogy volt értelme ezt is megírni és tényleg ne legyél öngyilkos, meg senki ne tegye meg, mert Anonymus ismerőse jól mondta: nem éri meg. Nekem meg 1x azt mondta egy ismerősöm, hogy rengetegen mondják és gondolják, hogy nem ér az életük semmit és meg akarnak halni, de ha hirtelen kiderülne, hogy halálos betegek, akkor minden reggel úgy kelnének fel, hogy csak még egy napot élhessenek...
2006-04-01 07:49:35
Köszönöm. Tulajdonképpen semmi nagyon különöset nem írtam bele, mondhatni mindennapi eset, az ember föl se veszi, pedig ez nagyon nem egy normális dolog, ilyesminek nem volna szabad megtörténnie
2006-03-30 19:50:31
A fiatalkori szerelm világfájdalmának eposzát írtad meg. Mindhatnám úgyis,hogy szokványos eset.Horrorisztikusan vezeted végig az elhatározástól a tettig és a végkifejletig.Jó írás. Valós élethelyzetet írtál le.