Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Pommoo04
Alkotások száma: 1
Regisztrált: 2015-03-04
Belépett: 2015-03-07
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Elbeszélések (1)
Feltöltve: 2015-03-05 13:13:47
Megtekintve: 1871
Veled is megtörtént már?
Hol is kezdjem, talán az elején, a létezés miértjét keresve, a boldogság és a boldogtalanság okát. Miért jó másoknak fájdalmat okozni, miért jó hazudni? Az élet felkínál egy lehetőséget amit megragadsz, abban reménykedve, hogy milyen jó lesz minden, milyen boldog leszel és aztán csak hopp csalódsz, de nem egyszer, hanem többször, de mindig megbocsájtasz, mert mindenkinek jár egy esély, meg még egy, meg még egy… Ugyan már most komolyan? Miért teszed tönkre magad? Nem csak egy férfi él a világon számodra, akinél azt hiszed jó vagy. Kevés hinned, bizonyítással tudnod kell, hogy ki az akinek te vagy az Ő a nagy Ő, hidd el ha megtalálod, tenni fog azért, hogy úgy érzed soha nem is vágyhatnál szebb dologra az életben.Miért nem olyan minden mint régen? A fiúk többsége már lassan azzal sincs tisztában, hogy mi az az udvarlás. Csak az lebeg a szemük előtt, hogy „egy patront meg ér”.HOL VAGYTOK RENDES FIÚK? Aki, kinyitja neked az ajtót és előre enged, akitől gyönyörű rózsát kapsz egy finom vacsora mellett. Aki nem csal meg és nem hazudik. Miért ilyen bonyolult ez? Talán nem is létezik igaz szerelem? Vegyük példának a Rómeó és Júlia a történetét, amelyik irodalmi mű talán a legismertebb szerelmes történet. Ők igazán, tiszta szívből szerették egymást, nem gondolva mások véleményére. Szeretném, ha minden nő mellett egy ilyen férfi lehetne. Itt jön a de.. mindenkinél van jobb. Ez tény. Csak így az igaz szerelem érvényét vesztette számomra. Miközben a másik felet porig alázva, ott hagyja szenvedni és az a személy olyan dolgokon megy keresztül, amit egyszerűen nem tud feldolgozni. Ilyenek vagyunk mi emberek, folyton panaszkodunk és hazudunk egymásnak. Ha te tudsz változtass ezen!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2015-03-06 20:51:38
Köszönöm a véleményt és a magyarázatot! :)
2015-03-05 19:12:36
Nagyon fontos írás. Az emberek viselkedésének sok oka van, ezek nagyobb része "tipikus", de egyes embereknél az okok aránya változatos összetételben szerepelhet (és szerepel).

Az emberek ösztönei nagyon fontosak, ezekben rejlik az okok egyik része. Ám az ember, bármily sok van is benne az állatból, mégsem csupán "ösztönállat" (különben sok fejlettebb állat sem csupán az).

Az emberekre - öröklött sajátságaik mellett - erősen hat környezetük is, a fizikális környezet mellett a lelki, és az a fogalom, amit úgy neveznek: a társadalmi rend. A történelem folyamán (a társadalmi rendek változásával) egészében egy javuló folyamat mutatkozik meg az emberek érintkezésében is (A világ jobbul c. versemben is erről írtam, érdemes visszagondolni a történelemre, utánaolvasgatni e gondolatnak!), csak, sajnos, a ma élő emberek keserűen láthatják: a világ erkölcsileg még mindig rossz. Jobb lett, de rossz maradt is.

Rendes fiúk ma is vannak, boldogság is, csak a jelenlegi társadalmi rendben (és Magyarországon ma különösen) sok tényező ellene hat az erkölcsileg elfogadható szint elérésének.

Nos, nagyon dióhéjban csak ennyit írok, de megjegyzem: az írás által feltett problémákkal kapcsolatban még sok mindent meg lehetne (és kellene) említeni.