Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1971
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2020-08-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (203)
-Egyéb prózai alkotások (580)
-Mese (283)
-Dalszövegek (3)
-Gyermekrovat (Versek) (33)
-Versek (864)
-Társalgó (5)
Feltöltve: 2019-05-08 17:18:11
Megtekintve: 117
Beszélgetés egy Okostelefonnal
Az 1989-es magyarországi rendszerváltás, bár ez eleinte sokak előtt észrevétlen maradt, tulajdonképpen telefonváltás volt. No, nem csak azért, mert más személy került a telefon túloldalára, ezúttal a Nagy Vízen túli ember, hanem azért is, mert a szocialista telefon, meg a kapitalista (polgári) technikailag sem ugyanaz.

A rendszerváltás előtt is volt „osztályellenség”, most is van. Miért ne volna? Csak helyet változtatott, meg sok minden mást is. Alig-alig volt olyan, aki nem változtatott helyet, csak átminősítették. Én, mint a „régi osztályellenség ellensége” úgy változtattam helyet, hogy ezért nem kellett helyet változtatnom. Így lettem, hűségesen, helyváltoztatás nélkül, továbbra is humánus önmagam: a régi osztályellenségnek uralkodó osztállyá válása után is ellensége maradtam, humanistaként (http://www.artagora.hu/mainframe.php?oi=2473&o=work&detail=46392).

No de ne merüljünk el a mai bajokban, elég, ha az ország elmerül benne! A Becsületnek itt már lőttek, de még jöhet idő, amikor a Becsület lő… Ha majd az utolsó venezuelai nem magyar magyarkodóról is kiderül ez-az… Ha majd az utolsó magyarkodó nem magyar ukrán is hiába tartja élelmes magyarként a markát, hogy fejje ezt a HUNGARY nevű csodatehenet, amelyik feji azt a túl jámbor EU tehenet, és amikor azt a felházias szent Vezért majd nem a Vár várja, hanem a Minden Oroszok Új Cárja és más okból, mint eddig …

Nem! Most nem a fentiekről akarok írni, hanem arról, hogy e kiürülő teltmedencés tájon (más ürül, mással telik) mennyien gondolják, és híresztelik, és harsonázzák, hogy MINDENNEK a FŐ OKA az OKOSTELEFON, mert azt piszkálja, nyomogatja, fogyó gyerekszámtól kezdve a haláluk küszöbén álló vénekig mindenki, ifjonc, felnőtt, máig fel sem nőtt, férfi, nő, betegen egészséges, egészségtelenül beteg, szóval és tettel: MINDENKI! Ahelyett, hogy valami értelmeset csinálna, például idő előtt halálra dolgozná magát, vagy rabszolgaként teljes mellszélességgel kiállna a derék rabszolgatörvény mellett!

Szerintük ez a BAJOK BAJA, és nem csak Baján! Ez HUNGARY Mohácsa, amelyik veszettül több kárt okoz, mint az, ami Mohácsnál elveszett, meg elveszik…

E mellébeszélő hazabeszélők, és Haza harsogók szerint az Okostelefon tehet mindenről! Arról, hogy az európai Néppárt vezetője nem csókol kezet a magyar Géppárt szent felházi Vezérének, meg hogy ez a HUNGARY nevű fejőstehén felül háziasan hízik a fején levő vajtól az egyötödén, de lentebb a négyötödén vészesen soványodik, meg hogy Ferenc pápa nem akar olyan harci keresztény lenni, mint amit a fideszes Aszpirincég Zsolt követel tőle virágnyelvűen, bár némi darázsfullánkkal, és Soros György is veszi azt az arcátlan bátorságot: ebben-abban ellent mer mondani még a felházi, és mit tudom én hogy még milyen házi, Szent Vezérnek is, aki egyszerre… Persze, ha valaki Amerikában multi milliárdos, vagy e tájon ulti proletár, az nem egészen ugyanaz…

Nem szeretem, ha valakit vagy valamit igazságtalanul vádolnak.

Utóbbi okból megkérdeztem erről-arról azt a FÜGGETLEN OKOSTELEFONT, amelyik nincsen egyik párt markában sem (ettől még nem teljesen független, csak nem kap pártzsoldot, és megvesztegetésére egy megveszekedett garast sem fordítanak).

Itt közlöm az interjút, jól figyeljen minden tyúk! A kakasok tovább kakaskodhatnak…

ÉN (Bánkodóan Orrlógató Okostelefon Úrhoz):
- Mindennel Önt vádolják, azt mondják, írják: ha Ön nem volna, akkor Éden lehetne ez a táj… Ön mit szól mindehhez?

OKOSTELEFON: - Szóhoz sem jutok!

ÉN: - A köztévében, persze, nem jut szóhoz, mert az más markában van, de én közzéteszem azt, amit Ön mond, abban az arctalan könyvben, ahol már három sajtószabadság szerető hívem is van, egyikük ugyan csak lájkolni mer, időnként… Nem, nem, az a magát KÖLTŐNEK nevező, már nem, mert az már egy utolsó… Nem az volt, csak azzá lett… Az kérdem Öntől: - Ön mindennek oka?

OKOSTELEFON (óvatosan): - Mindennek van oka.

ÉN: - Ez igaz, mindennek van oka, sokszor több is, meg több összetett oka, de én úgy értem: mindenért Ön a felelős?

OKOSTELEFON: - Én nem vagy ős felelős, de még hős felelős sem, ezért erre a kérdésére nem válaszolok, de azért szép Öntől, hogy ilyen bátran mer kérdezni!

ÉN: - Hát, gyáva népnek nincs hazája… Igaz, ezt most nem is nép… Nem is ép… Ne haragudjon, de kénytelen vagyok kiugratni a nyulat a bokorból, még ha ezen a tájon nem csak a nyúl gyáva, hanem a bokor is remeg, és mióta azt a sok fát a fineszes favágók kivágták, akik nem csak az Ország Fáját vágják, hanem maguk alatt is a fát… Felteszem a keresztkérdést! Önnek, mint Független Okostelefonnak, mi a véleménye arról a VÁDRÓL, hogy ebben a tehenes és birkanyájas országban mindenért az okostelefonokat vádolják azok, akiknek vaj van a fején, vagy hiszékenységük még a pisze piszéén is túltesz?

OKOSTELEFON: - Mint VÁD – okos!

ÉN: - Igen, - de becsületes is?

OKOSTELEFON: - Azt nem állítom!

ÉN: - Jól teszi, ha nem állítja, mert, ha ezt állítaná, akkor az állítás mindjárt nem állna meg a lábán, ott heverne a földön! Ön szerint mi történne e tájon, ha ez a fineszes kormány megfogadná a Peckes Polgárapák Megtévesztő Társaságának és a Nyafka Polgárnyanyák, meg Nyávogó Polgárnagyasszonyok Álszentül Nyálasannyájas Egyesületének, valamint a Celebeket Imádó Pletykapolgárok Klubjának bölcsnek hitt tanácsát, és elvenné mindenkitől az elátkozott okostelefonokat, - majd pedig eladná ezeket a túl okos eszközöket az afrikai zugpiacon? Akkor beköszöntene az Éden, elvált házastársak újra egymásba szeretnének, milliárdos strómananyák hálaadó miséket fizetnének be a templomokban, a gyermekek pedig a Szent Felházas Vezér kabátját csókolgatnák örömükben? A szívekben ott zúgna a helyeselő Természet, és Isten sok-sok víg esztendőt adna a núbiai párducok mai utódainak, akitől az a takarékos Kölcsey csak egy esztendőt kért a Himnuszban, azt is hiába?

OKOSTELEFON: - Én inkább úgy gondolom, hogy akkor Arany János szava kelne életre: „féreg, ha tiprod, visszafordul fővel” (http://mek.oszk.hu/00500/00597/html/joka.htm). Szerintem akkor nem is 1956 lenne rögtön, hanem „ötvenhatos október 23” a köbön! Még a hároméves kisgyerekek is igazi géppisztollyal haláloztatnák el az okostelefonok elrablóit! E néptől (még ha nem is nép) sok mindent el lehet venni: eszét, értelmét, gondolkodóképességét, szabadságjogait, közpénzét, utolsó gatyáját a gatyamadzaggal együtt, szájából az utolsó falatot, - csak egyet nem lehet elvenni, és ez a szembehunyós és bunyós hun rendszerváltás egyetlen eredménye: az okostelefont! Az amerikai tömegektől sem lehet elvenni azt a civil jogot, hogy otthonukban mindegyikük ne tartson legalább két automata puskát sok doboz tölténnyel, hiszen, mi volna, ha valaki hirtelen megőrülne, és kedve támadna ismert vagy ismeretlen honfitársait lelövöldözni? Mint tehetné ezt fegyver nélkül? Trump már, a hírek szerint, a tanároknak is fegyverviselési engedélyt adott… Egyszerű képlet: tanár őrül, ennek gyerek nem örül, nem örülő gyerekre vagy gyerekekre - bumm! Volt ilyen már Amerikában nem egyszer, azután úgy elfelejtették, mintha nem is lett volna, de még szegény Obamára sem hallgattak, mert az okos volt, tett néhány javaslatot akkoriban…

ÉN: - Egy mondás szerint: ha Isten akarja, akkor a kapanyél is elsül, de azért az őrült keze ügyében levő puska megkönnyítheti Isten akaratának érvényesülését… Ön, mint Okostelefon, fog majd szavazni?

OKOSTELEFON: - Szerintem engem csak a szavazók felhajtására fognak használni, mert nem vagyok rajta a választói névjegyzéken… Szavazni esetleg a Nagy Országos Választási Komputeristen fog, amelyik 2018-ban állítólag szavazott is, a Nagy Választási Balesetben, amikor nem az jött ki, ami szavazásnál kijött, hanem végül az, aminek minden áron ki kellett jönnie, de a Nagy Választási Balesetnél hosszabb időre kint volt az Országos Választási Baleseti Mentő, ki tudja melyik pártoskodóan kardoskodó holdudvarcégétől… Erről egyesek szerint Nagy Büdös Csend van minden oldalról, de hát annyi mindenről csend van a lárma közepette is, ami pedig e honi hun levegőt illeti…

ÉN: - Köszönöm, Bánkódóan Orrlógató Okostelefon Úr! Én nem nyomok meg semmit sem Önön, mert félek, tekintettel igen mérsékelt műszaki érzékemre és hasonlóan mérsékelt eszközbabráló kedvemre, hogy akkor Ön elromlik, mint, - állítólag, - az a hosszabb ideig a választási eredmények felismerésére képtelen Nagy Országos Választási Komputeristen, amelyiknek esetleg egy errordogános török isten súgott (vagy parancsolt?) valamit e szembehunyós hun földön, 2018-ban!

(2019)

Illusztráció: Pixabay.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!