Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1971
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2021-03-13
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (203)
-Egyéb prózai alkotások (580)
-Mese (283)
-Dalszövegek (3)
-Gyermekrovat (Versek) (33)
-Versek (864)
-Társalgó (5)
Feltöltve: 2012-03-24 10:55:26
Megtekintve: 1528
Rendet kell teremteni!
Hallgatom a televíziót, és tényleg! Igaza van. A magyar országgyűlésben túl sokan vannak, akik időnként magukból kikelten kiabálnak, esetleg csúnya szavakat is használnak, olyanokat, amilyeneket kulturált, jó ízlésű ember nem is, vagy csak ritkán ejt ki a száján. Persze, nagyon kulturált, nagyon jó ízlésű ember nem is jelölteti magát képviselőnek, de azért mégis.. RENDET KELL TEREMTENI!

Eszembe jut erre, fiatal koromból egy vers. Illyés Gyula írta, ő is rendet követelt benne: - Rendet, rendet, rendet végre, / ki a szennyet a szemétre, / házad tája ez az ország, / takarítsuk ki a mocskát!

Milyen igaz! Persze, más is van a versben, ami - úgy vélem - ma már nem volna benne, ha Illyés ma írná, például ez: - Mit tír-túr az ügyeinkben, / told a tőkést félre innen! / Húst a tálba, kézbe fegyvert, / földjére a szegényembert!

Ja! Ha ma írna ilyet egy Illyés, akkor feljelentgetnék, mint kapitalizmus- és hazaárulót. Hű de örülnének a mai feljelentgetők!

No de térjünk vissza a Ház Rendjéhez.

Legyünk tárgyilagosak, vannak olyanok is ott, ha valaki végignéz a félig üres padsorok között, látja, akik jó tanulóként ülnek, akárcsak a szorgalmukért és jó magaviseletükért megdicsért eminensek valamikor régen, az iskolapadokban. Ők nem kiabálnak, hanem hallgatnak. Hozzá lehetne tenni, persze, a megalapozott gyanút, hogy bizonyos szempontból utóbbiak azért hallgatnak, mert csak a saját zsebükre hallgatnak, - de nyilván a kiabálók is hallgatnak ugyanerre, csak mellékesen kiabálnak is.

A mondás ismeretes: az nevet legjobban, aki utoljára nevet. Bár ez a mondás is sántít kicsit, de most ne mondásdoktorkodjunk! A kétharmados kiabálás többet ér, mint az egyharmados, ez egyszerű matematika, sőt, még a matematikánál is többet ér, azon is túltesz, mert az egyharmados már semmit ér.

Ér, nem ér, - azért mégis kellemetlen, ha az egyharmados is kiabál. Nem azt kiabálja, amit a kétharmados hallani szeretne. KELL EGY MÁSIK REND! RENDI ORSZÁGGYŰLÉSSEL! Kétharmados akkor beszélhet, jó hangosan, hiszen kiabálnia nem kell már, ha az egyharmados csak megszégyenülten, elvörösödötten suttog, vagy lehajtott szégyenfejjel üldögél. Kell a REND, leginkább a lovagias Lovagrend! Az Új Világrend, amelyik éppolyan, mint az Aranykori Régi!

Hát, amikor Kétharmados Képviselő Úr (Úrhölgy) még Felesem Képviselő Úr (Úrhölgy) volt akkor is ilyen rendű Házirendet szorgalmazott, rendületlenül? Ő nem kiabált és mondott időnként csúnyákat?

Ez jó kérdés, Olvasóim, DE mégsem jó, mert az ENYÉM ÉRDEK nem feltétlenül azonos a TIÉTEK Érdekkel! A világ fejlődik. Meg visszafejlődik időnként, hiszen ettől világ. Cikisen ciklusosan. A lepke is fejlődik: PETE - csúnya LÁRVA - még csúnyább BÁB - és máris ott a gyönyörű, glóriásan holdudvaros LEPKE. Kit lep ez meg?

RENDET KELL TEREMTENI!

Utóbbi érdekében vissza kell térni a Szent Múlthoz. Tisza Pista Bácsihoz. Miként is csinálta egykor a Magyar Történelem e Szoborba és Kötelező Örök Hálába Öntött Nagy Erkölcsi Alakja?

Hát ez egy kis házi feladat Nektek, Olvasóim és Nem Olvasóim! Nézzetek utána! Ha nem akartok, az sem baj, mert, ha a plebszhez tartoztok, akkor hamarosan úgyis nagyon megnézhetitek magatokat, ha pedig nem oda, akkor nézegethetitek sárga, csengős csikóitokat. Nézegetni valótok lesz, a házi feladattól függetlenül. Tuti.

Én mondom: példát kell venni Tisza Pista Bácsitól is! (Matyi Bácsitól már vett, aki vett, még ha szidja is, mint a bokrot, sőt, egyre inkább vesz, mert a kettő jól megfér egymással, egymást pompásan kiegészíti.)

No meg én is adok most egy-két ötletet, mert, ugyebár, fejétől bűzlik a hal, és ahol az ország feje van, még ha ott van is a legnagyobb fejetlenség, akkor is..

TEHÁT:

1.) A szájaló képviselőkkel, szerintem, szigorúan kell bánni. Erre a célra létre kell hozni a Kétharmados Házelnök parancsnoksága alatti Parlamenti Különleges Cs. és kir. Alakulatot. Markos, két méteren felüli magasságot elérő legényekből. Ezek először csak befognák a kiabáló Egyharmados képviselő száját, de jó erősen. Fegyelmező figyelmeztetésül.

2.) A fenti humánus eljárás után még mindig száját járató Egyharmados képviselőt egy létrehozott új bírósági szervezet, a Koronás Házbíróság, a Kétharmados Házelnök Felséges feleségének elnöklete alatt elítélhetné
a.) a Ház mellékhelyiségében letöltendő hétnapos sötétzárkára, ha pedig ez sem használna, akkor
b.) a Kétharmados Rendcsinálás keretében visszahozott deres törvénnyel (no, mi is volt ez a múltban?) deresre kell húzatni az ilyen elvetemültet, és először huszonötöt vágatni a fenekére, de ha még ebből sem tanulja meg a Magyarok Istenét, akkor

3.) egyszerűen meg kell fosztani jószágaitól, szavazati jogától (utóbbival, ha egyharmados a fickó, úgysem érhet el semmit, de megszégyenítésére alkalmas), képviselői fizetését pedig a minimálbérre kell lecsökkenteni, majd pedig ezt a csökkentést az utóbbi időben sokat emlegetett 47 ezer forintra változtatni, ha pedig még ez sem használ, akkor

4.) úgy ki kell rúgni a Házból, hogy a lába se érje a földet (a kirúgást néhány milliárdocskáért egy bizonyos Holdudvar Cég biztosan elvállalja, hiszen a mai - tegnapi, mindenkori - világban mindig akad vállalkozó, mindenre).

Na, látják, Olvasóim, és Nem Olvasó Olvasóim?

Mozgatni kell az agyakat, - de meghatározott rend irányában, határozottan! Jó pap holtig tanul, nem szégyen a tanulás, még ha tudás nem is ér ma már semmit.

REND LESZ EBBEN AZ ORSZÁGBAN! Ha semmi más nem is lesz, REND, az lesz! Kétharmadosan egész. Egészen Kétharmados, dalos. Persze, csak az a dal dalolható.. - de minek más dal, ha minden dűl?

Megcsodálja még ezt a kis országot Európa, de még a Nagyvilág is!

Európa már el is kezdte ezt a csodálkozást.

Majd meglátják! Nemcsak lengyel barátaink jönnek majd ide bámulni, hanem mások is.

(2012)Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!