Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bigiblue
Alkotások száma: 267
Regisztrált: 2011-06-02
Belépett: 2020-10-15
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (4)
-Egyéb prózai alkotások (8)
-Mese (2)
-Gyermekrovat (Versek) (1)
-Versek (246)
Képgaléria
-Fotók (4)
-Családi képek (2)
Feltöltve: 2017-05-04 22:40:56
Megtekintve: 400
..még mindig
ŐRÜLT ÉRDEKES DOLGOK TÖRTÉNNEK ÁM ITT A BOROSTYÁNBOKOR KÖRNYÉKÉN !!
Amikor kimegyek az udvarra, és viszem a madáretetőhelyre az ételt / főtt máj, apróra vágott hús, parizer, rizs, éppen abból , amit a kutyák is kapnak :) / szóval, alighogy kilépek az ajtón, rigópapa rögtön megjelenik !! Aztán jönnek a kicsik is, szerintem a mama meg figyel..később ő is jön és etet..
Néha elszállnak a szülők, kukacokat hoznak a csőrükben..érdekes módon ilyenkor rögtön előbújik mind a három kisrigó !
Mekkorára tudják tátani a csőrüket ! :)
Rigómama, rigópapa folyamatosan eteti őket!
Egyszer megjelent a kerítés előtt a szomszéd macskája ! A kutyák persze szétszedték volna, olyan vadul ugráltak neki a kerítésnek !! De a rigókat sem kellett ám félteni !! Odaszálltak, szinte a macska orra elé, aztán szinte zuhanórepülésben rárepültek, egészen addig, míg jó messzire el nem terelték onnan a cicát !! Ezalatt a kisrigók mozdulatlanul ültek ott, ahol éppen voltak..és én is :) Aztán megszűnt a macskavész, folytatódott az etetés :)
Izgalmas napok voltak !!
Bolond volt az idei április, de a május sem különb, legalábbis a kezdete..ma jég verte el a fél országot !!
Nálam pedig, úgy tűnik, hetente újabb kisrigók jelennek meg, a nagyobbacskák is néha visszanéznek, de mindig van olyan aligtollas is, mint az első három volt..még mindig rakok ki eleséget, nem csak a borostyánbokor környékére, hanem a hátsó udvarba is, a diófák alá. Ott is vannak ám kisrigók !
Teljes biztonságban érzik magukat a madárkák: a kutyáktól nem kell félniük, azok úgy vannak nevelve, hogy a kis kerítést a virágoskert felé nem lépik át, viszont a kutyák miatt ide macskák sem járnak, pedig van sok a környéken ! A rigók ezt nagyon okosan kifigyelték, és szerintem még a kiserdőből is ide hozzák a csemetéiket ! Szóval itt van az óvoda, és én vagyok a rigó-óvónéni !! :)
Aztán persze amikor már jól tudnak repülni a rigócskák, visszaköltöznek a kiserdőbe, és a város parkjaiba.
2017.05.04.
Még mindig hidegek az éjszakák.
Ma jégeső verte el a fél országot..
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2017-05-21 07:55:42
Kedves Miklós !
Most elnézésedet kérem, hogy rögtön nem válaszoltam , pedig nagyon örültem véleményednek ! / Gondjaim vannak, a csodálatos vizslám szívével van baj, megöregedett szegény .. /
A rigócskák köszönik, jól vannak, és ismét új fészek van az ablakom alatt, még közelebb a házhoz ! Sőt a ház másik oldalán is , szinte karnyújtásnyira a faltól ! Ott dolgozgatok a fészek alatt, a benne ülő madár szemez velem ! :)
..az ország népe jól tenné, ha megfigyelné, milyen okosak az állatok, és tanulna tőlük !
Köszönöm figyelmedet, szeretettel üdvözöl Bigi .
2017-05-05 06:29:17
Öröm hallgatni a rigók füttyét, én is többször írtam róluk. Azt viszont utálom, ha egy ország népe minden értelmes dologra fütyül..