Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Havellantszabolcs
Alkotások száma: 95
Regisztrált: 2008-01-12
Belépett: 2021-04-25
Publikált rovatok
Képgaléria
-Festmények (13)
-Rajzok (56)
-Makró képek (1)
-Digitális alkotások (3)
-Képregények (4)
Kreatív hobbi
-Kézművesség (18)
Feltöltve: 2016-04-26 20:50:05
Megtekintve: 2080
Omega Akció 2. rész
2. rész
megtekintés itt:
https://www.youtube.com/watch?v=I1PIaXjgjxI

OMEGA képregény - 14 részből álló sorozat.

Mottó: "ÉLETFOGYTIG KÉPREGÉNY, KAPOD AMÍG ÉLSZ!"

(Elnézést kérek a nagy terjedelemért, de a könnyebb olvashatóság érdekében kénytelen voltam szétbontani az oldalakat képekre, vagy képsorokra!)

Méret: A4
Terjedelem: 160 oldal
Technika: Fekete tollrajz
Készült: 1998. októberétől - 2000. augusztusáig.

Történet:

Szakmai körökben köztudott, hogy a képregény műfajnak nincs jövője Magyarországon. A művészetben soha nem ismerték el, giccs műfajnak számít. Ez a mai napig így van, független attól, hogy rengeteg munka van vele. Aki a képzőművészetben tevékenykedik, ezzel a ténnyel elvileg tisztában van. Mégis megpróbálkoztam vele egy rövid ideig. Most, több mint tíz évvel az elkészítése után látható először. A sorozat készítésének idején a fent említett okok miatt nem mutattam senkinek, még a tanáraimnak sem az iskolában (ami mellesleg egy képzőművészeti szakközépiskola volt). Az érintett együttesből is csak egyetlen személynek van/volt róla tudomása, (Benkő László) akinek a frissen elkészült epizódokból mindig küldtem egy másolatot. Átlagosan kéthavonta készült el egy epizód. Középiskolás voltam még ekkor (1998), és volt egy osztálytársam, aki ebben a kategóriában tevékenykedett. Ő a magyar tanárunkról kezdett sorozatot rajzolni. Tulajdonképpen innen jött a barátságunk, és egyben az ötlet, hogy én pedig híres emberekről fogok Képregényt készíteni... Miért pont az Omega? Akkoriban, 16 évesen a hazai beat / rock világából ez a zene fogott meg talán a legjobban.

A szövegekről:

Nem önálló szavakat, hanem csakis a saját dalszövegeiket "adtam a szájukba". Célom az volt, hogy minden egyes epizód egy (esetenként 2) kiválasztott Omega lemez szövegeit tartalmazza. A szövegekhez kitaláltam egy történetet, ami vezérszálként futhat és ahhoz igazítottam a cselekményt. A lemezek nem sorra lettek megrajzolva! Ezt tudatosan terveztem meg így. Annyi stílusosság van egyedül a dologban, hogy az akkor 1998-ban megjelenő utolsó Omega lemezzel (Egy életre szól) kezdtem. Ezért a legelső lemez lesz a befejező rész - gondoltam.

Kóbor és Benkő figurája:

Egy olyan karaktert választottam főhősünk alapjául, ami pontos antitézise Kóbornak, aki köztudottan békés természetű. Igazi akciófigura ezzel az ellentéttel. Benkő, a "bajtárs" , nem is lehetne más, hiszen az együttesben Ő a másik meghatározó karakter.
2. rész:
https://www.youtube.com/watch?v=I1PIaXjgjxI
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!