Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Flamma
Alkotások száma: 183
Regisztrált: 2007-12-03
Belépett: 2008-01-26
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (12)
-Haikuk (4)
-Egyéb prózai alkotások (9)
-Gyermekrovat (Versek) (22)
-Versek (28)
Film / Zene
-Filmkritikák (1)
Képgaléria
-Festmények (11)
-Rajzok (1)
-Makró képek (4)
-Fotók (10)
Műfordítások
-Dalszövegek (4)
Térbeli alkotások
-Dombormű (1)
Feltöltve: 2007-12-03 13:52:33
Megtekintve: 1803
Csoda
Egy kis könyv volt csupán. Tele üres lappal, kemény fedelű. Ő mégis repesett a boldogságtól tőle. Nem értették, hogy miért. De ő elmagyarázta. A felnőttek, mikor ránéztek egy üres lapra, csak egy ócska papírt láttak. Semmi több nem volt számukra, mint egy fehér négyszögletű forma, mely pihe könnyű és valaha egy fa része volt. Mostmár annyi sem. Nem él, s nem éltet. Nem ad semmit, gondolják ők. Míg ez az aprócska gyermek lelkendezik, hogy megkapta azt a kis könyvecskét, tele üres lapokkal. Számukra értéktelen, ő mégis kincsnek látja. De vajon miért?
-Ha ránéztek erre a könyvre, mit láttok?- kérdi komolyan a kislány.
-Egy köteg üres papírt.
-Nézzétek csak meg jobban. Ez sokkal több annál.
-Igazán? Miért? Szerinted mit tartasz a kezedben?
-Csodát.
-Csodát?! Már hogy lenne az az üres tárgy csoda? Se szöveg, se képek nincsenek benne. Nincs benne SEMMI.
-De igenis van.- makacskodott a kislány. Csak Ti képtelen vagytok meglátni. Van szemetek, s mégsem használjátok.
-Légyszíves add ide, hadd nézzük meg újra.- azzal átvették a könyvet és nézegetni kezdték. Némi szemügyrevétel után ismét megállapították, hogy ugyanolyan üres, mint amilyennek először látták. Miután visszaadták a kislánynak, nem hagyta annyiban a dolgot.
-Segítek Nektek, hogy megérthessétek. A csodáját ne kint keressétek. Nézzetek a lapokra. Sőt, elég csak egyetlenre. A varázslat pont az "ürességében" rejlik. Hiszen azt a poharat sem lehet megtölteni, ami tele van. Az az üres lap ajándéka, hogy még teljesen tiszta és sértetlen. Nincs rajta senki lenyomata. Nincs ott egy tőlem idegen szó vagy kép. Az a lap csak az enyém, és megtölthetem a gondolataimmal és álmaimmal. Már egy lapon is új világot teremthetek, na de gondoljatok bele. Én egy egész könyvet kaptam! Egy könyvet, melynek minden lapja csak arra vár, hogy káprázatos birodalmat teremtsek, melyben nincs lehetetlen. Ugye értitek már, miben rejlik a csodája?- A társaság kissé elszégyellte magát, hogy bennük ez fel sem merült. A kislány észrevette ezt és magához hívta őket.- Gyertek, ne álljatok ott tétlenül! Megosztom Veletek az ajándékom. Építsünk együtt egy szép új világot, melyet ha hazamentek, osszatok meg mindenkivel, akivel találkoztok, s kérjétek őket, hogy ők is adják tovább. Ha pedig mind így cselekedtek, ez a világ már nem csak a miénk lesz, hanem mindenkié! S az álomból átlép a valóság kapuján.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!