Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Tibi_a_psycho
Alkotások száma: 18
Regisztrált: 2007-10-09
Belépett: 2009-01-18
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Dalszövegek (8)
-Versek (10)
Feltöltve: 2007-10-10 21:34:06
Megtekintve: 2370
Az Ember Világának Temetése
A pusztulás éjjelén
Született a szél
Mely hozta a hírt:
Hogy kezdődik a kín!

Indul a szenvedés
Egy utolsó temetés.
A sírásó magam vagyok,
A koporsóban: a világotok!

A bolygó most bíborba borul
Arcom mosolyba torzul
Sikolyok káosza tölti meg a Földet
Majd örökre némákká lesznek!

...és indul a ceremónia...
Mindenki fekete ruhában
Majd a harang utoljára zúg fel
...és eltűnik a mélyben: az ember.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2008-02-05 10:27:50
hopsz... hát fiatal suttyóként pont ilyenekre vadászok! :D
2008-02-04 13:56:33
Nadix marha vagy ;-))))))Én is jót röhögtem rajt.Azért zenei téren te sem panaszkodhatsz ha jól tudom.Igen komoly gyűjtőnek számitasz ezen a téren !!!!Úgyhogy nekem ne add itt a kis álszentet....És ha jól tudom akkor te is az igényessebb zenei műfajokat halgatod csak a többit nyomod a kukába ;-)))Vagy netalán tévesek az infóim????Tibi neked meg majd megy arra a régi pm-re a válasz csak mikor legépeltem elszált agép azóta meg sem időm sem kedvem nem volt a válasz újboli begépelgetésére.Most mondom nem volt rövid levél ;-))))Hamarosan azonban rászánom magam mert már böven itt az ideje...Relikviám az meg sajnos már nincs, a sok költözés és helyváltás alatt szépen elkoptak.Meg jött a CD korszak a kazetták még talán de nem biztos egyszer haza kellene mennem hozzá és jól körülnéznem.Több mint 500 kazim volt annak idején......Teljes anyagokkal amit sajnos azóta sem lehet semmilyen formában beszerezni....
2007-11-27 22:08:41
hehe... ez fasza... nevettem... esküszöm. Na de mos komolyan...
2007-11-25 18:10:27
Ebben van valami... Milyen zenarja van Nadix Bácsinak?
2007-11-22 11:11:39
Erre meg válaszolok Pm-ben ha lessz egy kis időm.....
2007-11-21 16:28:18
A levélben leírtam a gondolatokat... ide még csak annyit... elnézést a félreértésért! Death metal rajongó vagy. Aki nem szereti a gore szövegeket, én pedig igen.

Néhány kiigazítás.... DISSECTION=black metal, NAPALM DEATH=grindcore, CELTIC FROST=(bár a '80-as években death metalnak gondolták... talán benned is ez maradt meg) de ők black metal klasszikus!!! black metal!!! mint az albumuk címe is!, SLAYER=bay area thrash metal, SEPULTURA=hehe... hát az meg aztán akár az Arise album... akármelyik az nem death metal... inkább ilyen brazilCavalera-metal... :DDD, de az Amont Amarth meg aztán végképp nem death metal.... de még csak gore szövegeik sincsenek... azok a hangulatos riffek... abszolút távol állnak a death metaltól... az Odin féle szövegviág meg főleg... az viking-metal.

Na ezt csak a műfaj-tisztaság miatt. Mert ezek igazán nem death metal zenekarok... hiába némelyiknél a brutális szövegvilág... a Therion-t kevéssé ismerem de kétlem hogy death metal-kodtak volna valaha is.

A töbi minden benn van a levélben. Na. Üdv Mesterem!
2007-11-21 10:01:28
Szia

Ember ezt nagyon melléértelmezted.Nem vagyok death metal rajongó?????Ezt rosszul értelmezted le.De ennek a stilusnak ez a réműletkeltő szövegvilága bizony a 90-es évek közepén jótékonyabb irányba kezdtek elcsúszni és nem a váérengzés és értelmetlen belezés lett a fő motivuma.Most itt rengeteg példát lehetne kapásból felsorakoztatni,hogy anno mikor az egész metal zene belecsúszott az igen súlyos zenei alapokba,meg az észnélküli vér élvezésbe és társaiba,amelyik zenekar létezik azóta is hová jutottak a kezdetektől mind zeneileg mind szövegvilágilag.Egyik nagyon jó példa erre szerintem a Hypocrisy szövegeik 98%-a most már eltéritésekről összeesküvéselméletekről stb szól.Zeneileg egyszerüen megkérdőjelezhetetlenek mivel talán az egyetlen olyan zenekar aki nem túl sokat finomitott a zene hangzásán és ennyi év után is úgyanolyan súlyosan és mindent elsöprően tolják az arcunkba a hangorkánt.De lehetne példának hozni a Suffocationt stb.Akik kissé változtak és más minden szempontból sokkal finomabb világot mutatnak be pl Therion és még mindig létező hatalmas csapat és a zenéjük igen kifinomult gyönyörré vált a halgatok számára vagy Samael teszem azt.Hallgasd meg ezeknek a zenekaroknak a kezdeti lépéseit totál gyilkos mindent megsemmisitő brutális hangorkán és a szövegeik is abba az irányba mutattak.Mindegy nem akarom itt most szét offolni a kritikai rovatot,de ha szerinted a következő zenekarok nem voltak Death metal zenék akkor nincs miről beszélni.Amik örök nagy kedvencek maradnak mig el nem dobom a pacskert.Morgoth,Therion,Samael,Dissection,Morbid Angel,Pan Thy Monium,Napalm Death,Deicide,Canibal Corpse,Celtic Frost,Behemoth,Slayer,Korai Sepulturák,Death gitáros Chuk Shuldiner bátyó haláláig az egyik létező legnagyobb és legkomolyabb zenekar,Carcass,korai Opeth ahol még izig vérig deathet nyomtak,Amon Amarth,stb most azért itt nemis sorolnám fel mivel igen durva mennyiségű zenei anyagom van,köztük ritkaságok is amik csak néhány lemezesek lettek és már nem élő zenekar de még ma is létező és taroló zenekarok is.A te zenekarodra is rátekintek köszi az elérhetőségét.JA és filmek kb 170 komoly horror alkotással is rendelkezem ;-DDDD....
2007-11-20 23:06:04
Természetesen a zene az első... nekem is... de a szöveget sem szabad elhanyagolni... és ami a legfontosabb elválasztani a zenétől nem szabad. Azért írták arra a számra azt a szöveget mert úgy érezték az illik hozzá... Barnes bácsi pedig tudta milyen szöveg illik egy darabolós tempójú nótához... és Fischer bácsi is tudja... és még rajta kívül számos death metal banda és énekes akik gore szövegekkel dolgoznak. Nem vicc-alapnak írják azokat... hanem borzalom-keltés céljából!!!
2007-11-20 23:01:32
Na barátom... erre a hosszú okfejtésre nehéz válaszolni... leginkább mert nem vagy death metal hallgató ember!!! az hogy szereted a Cannibal Corpse-ot jó dolog bizony, de ha death metal hallgató ember lennél nem nevetnél a belezős szövegeken... mert azokat nem azért írták hogy nevessenek rajt!!!!!! hanem azért hogy a brutális zenei összképhez egy brutális tartalmat adjanak. Ez olyasfajta dolog mint a horror-film nézés... van aki kellemesebb filmeket néz, van aki azt nézi hogy eszi egy ember a másik ember beleit... nem érdemes rajt vitatkozni mindez a zenében művészet-e... mert aki hallgatja és benne él annak művészet, aki nem annak valami más... talán vicc ahogy neked is.

A szövegek érthetőségéről annyit hogy zenekaronként változó. Ha valaki angol anyanyelvű könnyen megérthet egy C.C. számot, ha nem akkor már nehezebb... én például az I Cum Blood-nak tudom a szövegét, meg is értem. Aztán ott a Necrosadistic Warning a Kill albumról... annak nem tudom a szövegét mégis megértem... ennnyi!!!

Van zenekarom, dobos vagyok 2 éve toljuk, demónk nincs még de a szöveg világ belezős... http://www.morguesite.extra.hu -ha netán érdekel.

Valóban versengtek korában az általad említett dolgokon... de nem egymás felülmúlása a lényeg... hanem az őszinte érzés!!! aki ezt szereti csinálja őszintén!!! zeneileg, szövegileg. mindenhogyan. Én ezt vallom.

Egyébként nem is fertőztem meg az Artagorát a belezős dolgokkal... nem értem mi a problema... :D ... talán csak az embriós szöveg...

Legjobbakat! Death metal!!!
2007-11-20 17:12:29
áááááááájjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjjj A kezdeti időkben a CC dalszövegein igen kiakadtam.Jó magyar rockerrek úgynis istenitették a zenekart de a szövegeket még csak részleteiben sem fogták fel.Igen komolyan beteg cimek vannak a Black/Death/Trash világában és ehhez kellőképpen beteges szövegek társulnak.Viszont azt semmiképpen se felejtsd el hogy a zene agresszivitása és brutalitása nem az ilyen szövegekben van.Számomra a CC mindig is nagy kedvenc marad de kimondottan a ZENE miatt nem pedig a szövegei miatt.Valjuk be mikor kedvenc énekesün valami mélygyomorból előtörő agónia közbeni subbass hörgésként prezentálja abból bizony egy mukkot sem érteni hacsak nem követed a bookletben.Viszont mikor elolvasod a bookletet akkor igen csak elkap a röhögés.Ilyenből számot irni mint csirkeaprólékok felöklendezése,meg egy koponya tele kukacokkal és társai.Irodalminak biztosan nem nevezném és az ilyen zenéket legtöbbször az ember tényleg csak a zenéért szereti......Rengeteg ilyen példát lehetne hozni ezen területektről.De ez valamikor ezen zenekarok velejárója volt mint ahogyan az is hogy minél keményebb és véresebb legyen a boritó vagy még kiolvashatatlanabb legyen a logo.De akkor itt most azt is kijelenthetjük,hogy az ilyen jellegű irományok kimondottan csak a zenével tudnak érvényesülni,vagy azzal buknak el.De akkor sem az ilyen helyekre való!!!!!Remélem zenével együtt értékelhető a műved???Van zenekarod????Belső üzenetben esetleg elküldhetnéd az elérhetőségét a weben ha van,hogy élesben is meghalgathassam és úgy alkossak véleményt.......Remélem ha van akkor az nem olyan mint a 90 es évek derekán a DIKTÁTOR nevű Debreceni szupercsapat már a bnév is sokatmondó akik kb 1 klippes csapat voltak azt irány a süllyesztő mert a célközönség is könnyesre röhögte magát rajtuk.Ilyen számcim A sátán kutyája vagyok.....Ha sikerül esetleg valamilyen archivumban felkutatnod akkor nézd meg igazán feledhetetlen emléket fog okozni ;-))))
2007-11-01 11:23:42
Oh majd elfelejtettem... ne szépítsünk a Fucked with a knife címén... MEGBASZVA EGY KÉSSEL... Üdv!
2007-10-31 21:20:41
Azt gondolom hogy az oldal szlogenje 'szabad szellemi szárnyalások' nem véletlen én ezt szemmel tartom mikor megpróbálok írni valamit, vagy amikor mások műveit olvasom, nem szeretem a megkötéseket és ahogy a műveidet nézegettem azt gondolom te sem és ettől lesz változatos a dalszövegírás... vagy bármi amibe bele fog az ember. Az hogy számodra a death metal szövegek nem tetszenek az magánvélemény... azonben egyáltalán nem értéktelenek... lehet a mű címe VÉRT ÉLVEZEK, vagy KALAPÁCS ZÚZTA ARC, attól még nem értéktelen ... csak egy más fajta fantáziát bontakoztat ki. Van akit ez érdekel van akit más... Én például imádom Grandpierre Attila szövegeit, aki a Vágtázó Halottkémek frontembereként azt gondolta jó dalszöveg az is hogy: "baszd meg! baszd meg! baszd meg! akkor is csak baszd meg!" és ha ez illett az aktuális dalhoz, kiegészítette a zenét és teljessé tette akkor művészetről beszélünk... Egyébként néhány műved igazán tetszik, nem sémákban gondolkozol!!! Köszönet a hozzászólást! grind!
2007-10-30 23:44:51
Egy dalszövegnek szabad irodalminak lenni, sőt kell is. Az "úgymond minőség"-re azt tudom mondani hogy tessék lefordítani mondjuk egy Morbid Angel, Cryptopsy vagy egy Cannibal Corpse szöveget és rögtön láthatjuk hogy a szöveg hosszúsága és zeneisége is messze meghaladja egy hagyományos verze/refrén/verze/refrén felépítésű szerelmes dal minőségét. Magam is megpróbálok igényesebb szövegeket írni és egyáltalán nem szempont a káromkodás. Viszont mivel közel áll hozzám a black, death, trash, grind zenei világ hozzá tartozik hogy 1-2 csúnya szó benn legyen mert így éri a brutális hatást, de természetesen nem a trágár szavaktól lesz brutális!
2007-10-20 13:12:21
Ez nem irodalom. Köszönet a hozzászólást!
2007-10-19 12:09:39
én nem tudom, hol tart sírásói ténykedésében, de hogy az irodalom világát Önnek már sikerült eltemetnie, abban egészen biztosak lehetünk.