Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Boroskaroly
Alkotások száma: 44
Regisztrált: 2007-06-22
Belépett: 2013-04-10
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (2)
-Egyéb prózai alkotások (4)
-Elbeszélések (1)
-Úti kalandok (2)
Feltöltve: 2007-08-07 07:01:02
Megtekintve: 10659
Tengerpart... Makarszka
Makarszkára könnyű eljutni, hiszen Split után ötven km-el itt van vége a sztádának. Már csak egy-két falu a tenger felé, s a meredek sziklahegy szerpentines oldalán fékezgetsz lefelé. Mikor az út teljesen leér a tengerpartra, vagy az a fölötti utcára, megérkeztél.

Persze előtte át kell jutni a közös határon Letenyénél. Első este elmentünk, felpakolva három biciklivel, s minden mással, aztán Letenyén az egy napos akkumlátor nem indította el az autót a benzinkúton. Nem az akku volt rossz, hanem a generátor. Vissza, másnap reggel kiskocsival irány újra. Határállomás, útlevél nincs Katánál, de van személyi. Az meg lejárt fél éve. Fizetés fiókba, zsebbe, külön belépővel most már miénk az útdíj fizetés lehetősége...

A tengerpart kiépített, nagyon szép. Csak 20-30 méter széles, de több km hosszú. Előtte sétány, teli éttermekkel, kávézókkal, padokkal, székekkel. A part és a sétány meg gyönyörű nőkkel, árusoknál pirosan gömbölyödő őszibarackokkal...
Szálással viszont szerencsénk volt. "Megtelt", mármint a város, tábla ellenére egy üres szobát találtunk. Köztünk és a part között csak egy szálloda volt, legalább azon keresztül tudtam közlekedni és a fotelben finom hűtött levegőben olvasgatni.

A Nap forrón perzselt, a kavics alattunk égetett, de mindez jól esett.
Engem szeretnek a nők, ez itt is kiderült. Az a nő is, mert csak nő lehetett, aki a vadonatúj napernyőjét a szemétkupac mellé tette, az a nő is, aki másnap a napozó szivacsát és a SAS légitársaság színes lapját tette ugyan oda. Így hátamat nem szúrta a sok éles kavics, fejemet árnyék borította, hát csoda, ha hozzám bujt a két Kati, most mintha ők is szerettek volna egy kicsit.
A víz hűsítően meleg volt.

A városban forgatag reggel-este, napközben meg mintha nem is lett volna tele az egész tengerpart. Kikötőben komp, hajó, vitorlás ki-be, szinte egész nap.
Kedves volt a pár halárus reggelente, finom a sok pékára - a kifli szót tőlük tanultuk - a piac kész gyümölcs orgia - én egész nap őszibarackot ettem, hűtve, kevés kiflivel - meg fügét, azt csak le kellett szedni az udvarban, annyi volt, hogy néha a szél verte le.

Makarszka, Makarszka! Mennyi gyönyörű lány, s mind kinőtte tavalyi melltartóját!!

Visszafelé Sibenik magasságában a KRKA nemzeti park. Ebből jövő folyó torkolatát már többször láttam, mert nagy pihenő van kő bástyákkal körülvéve a sztráda mellett, legszebb hely reggelihez, de a parkot a maga ezer vízesésével csak most láttam. Igaz kicsit dejavú érzésem volt, hiszen a Plitvicei tavak is így van tálalva a látogatónak, de azért ez mégis más, meg hát szép nőből is többet nézünk meg.
Én mondom, talán maguk a Horvátok sem tudják, milyen gazdagok!

A sztráda hiányzó két alagútja majdcsak megépül valamikor. A 12 fizetőhely a sztráda végén majdcsak gyorsabban engedi át egyszer az autókat, a kedvünk meg már most megvan, hogy újra menjünk, talán újra oda, talán valamelyik szigetre, talán tovább, talán keressük a korábbi szép emlékeket, szerelmeket.

Talán télen is az emlékek melegítenek fel majd a hideg balatoni éjszakákon.

2007-08-06 boroskaroly
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-08-07 21:09:41
Jajj, nem bántásként írtam!! Csak én is leírtam, ami közvetlenül olvasás után eszembe jutott, hiszen én is ösztönösen írok! Nyugodtan leírhatsz bármit, csupán én nem írtam volna bele ilyen megjegyzéseket, mert ez olyan baráti (haverok közti, férfi a férfinek) hangvétel, és mások pl nem fogalmaznak ennyire "testközeli" módon. Nem azt mondom, hogy baj, csak meglepődtem!
2007-08-07 17:17:44
Bocs, tudom a ksz=x, bocs Bk
2007-08-07 17:15:06
Bocs!
Ha én megjegyzést teszek egy nőre, netán feltűnően nézem, azt a társadalom elítéli, megszólja. De könyörgöm! Ha mindazt a szekszuális zaklatást, melyet az ember kap ennyi látvány során, könyörgöm, azt mind folytsam magamba? Vagy olyan fa legyek, melynek "nem árt, se hó, se szél, csendes szívét nem bántja szenvedély"...???? Nem biztos, hogy pontos az idézet.... S ha élmény beszámolót tartok, mond ez nem része? Mond Te nem örülsz a hatásnak, mikor megdobbantod a másik szívét, mond....................!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! De azért kedves a kritikád, én örülök neki, mert először nem mertem feltenni, annyira kis firkának találtam csak, de tudod én ösztönösen írok, szeretek,.... Bk
2007-08-07 14:27:47
Érdekes és gyors beszámoló.... én is szívesen ellátogatnék oda. eszembe juttatta a mi nyaralásunkat is, ami még mondjuk elég friss a tengerpart kavicsairól....ami kicsit zavart, az a nőcis-bögyös beköpések voltak, nagyon kiéleződött, hogy ezt egy férfi írta, aki adott esetben "ki van éhezve" a gyönyörű nőkre! Nekem ezek nem illettek bele....