Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes
Alkotások száma: 1408
Regisztrált: 2004-05-15
Belépett: 2014-01-11
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (278)
-Egyéb prózai alkotások (471)
-Mese (64)
-Gyermekrovat (Versek) (111)
-Versek (430)
Irodalmi kritikák
-Verselemzések (1)
Feltöltve: 2007-12-11 14:20:21
Megtekintve: 1137
Koszovói káposzta, albán kecske
- Üdvözlöm, Bölcselő Uram! Hallotta a híreket Koszovóról?
- Hallottam. Az albán kecske nyilván bekebelezi majd a koszovói káposztát, csak az nem világos, hogy Samu Bácsi mennyi aprópénzzel fogja kifizetni érte a szerbeket. A hírek szerint azzal, hogy beléphetnek az EU-kolhozba. Mint Hungary is, amely megkapta a maga paradoxát!
- Paradoxát?!
- Igen, azt értem alatta, hogy például a Hungarian mezőgazdaságot, amelyben több a pipacsvirágos, Ady-féle vad mező, mint a gazdaság, az EU is tömi pénzzel, de minél inkább tömi, annál inkább drágább lesz ebben a kis országban minden.
- No azért az az eu-pénz nem vész kárba, Bölcselő Uram! Nem látta azokat a monumentális traktorokat, amelyek feltraktoroztak a fővárosba, ingyenforgalmidugózni és a szájtáti népség bámulásigényét kielégíteni?!
- Láttam, láttam, de az ilyen ingyencirkuszok sokba kerülnek, mindnyájunknak. Az is, ha azért nem megy a gőzös Kanizsára, mert...
- No de ebben a Koszovó-ügyben mégiscsak okos kos a Hungarian külpolitika, amikor azt kívánja, hogy a szerbeknek is maradjon meg a koszovói káposzta, meg az albán kecske is jóllalkon!
- Okosnak okos, mivel úgysem marad meg a szerbeknek a koszovói káposzta, de azért a jókívánság mégis jókívánság! Persze, ha tőlünk veszik el a Felvidéket, meg Erdélyt, az gyalázat és disznóság, de ha a szerbektől veszik el Koszovót, az egészen más káposzta! Legalábbis a tősgyökeres Hungarian koponyák szerint... Csak nehogy elkezdjenek egyes szakadékszélien szélsőséges hunfiak megint kutyaszerbiázni...
- Mindenesetre Hungary most okosan mondja a magáét! Tanult történelmi múltjából, ha nem is sokat, de valamicskét!
- Okosan, nem okosan, majd elválik, de nem a magáét mondja, hanem Samu Bácsi mondatja vele a magáét.
- Hungary mindig hűségesen kiszolgálta, Bölcselő Uram, azt, aki... Eszembe jut a Nagy Költő egyik verssora: "Kis lakáj a nagy Duna mentében."
- Hát az pontosabban: "Kis lak áll a nagy Duna mentében." Ám lak ide, lakáj oda, ne emlegessük még a rozzant kunyhókat sem, mert eszembe jut: olyan ingatlanadó fenyeget, hogy a végén még csekély értékű ingóságainkat is vihetjük a zaciba.
- Samu Bácsi majd megfizeti Hungaryt hűségéért! Alábeszél neki ez a kis ország Koszovó-ügyben, segít pacifikálni Irakot, Afganisztánt...
- Nem kétlem, biztosan kap majd Samu Bácsitól egy fityiszt az orrára, csak az a kérdés: mihez kezd ennyi fityisszel?! Persze, még az is jobb, mintha Samu Bácsi azzal a lézeres nádpálcájával...Ne felejtsük el a Tízparancsolat legfontosabb reálpolitikai parancsát: "Minden népnek joga van az önrendelkezésre, - ha ezt Samu Bácsi neki megengedi!"
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2007-12-13 18:09:19
Kedves Endymion!

Köszönöm a hozzászólást!
Helyesen látja: "Terrorista az, akit Samu Bácsi terroristának tart."
Tekintettel azonban, hogy Samu Bácsi érdekei idővel megváltozhatnak, valóban, terroristából lehet szabadságharcos is, ha jól viselkedik.
Mikor viselkedik jól? Ennek eldöntésében megint csak Samu Bácsi az illetékes.Ez világos.

Ami vitatható: szükség van a Jóistenre, ha itt van a Világnak ez a derék, mindenható Samu Bácsi?

Üdvözlettel: Lelkes Miklós

2007-12-13 16:56:42
(Sáv nélküli) Csillagos ötös! A Rambo III. c. film végén az alábbi felirat olvasható: "Ezt a filmet az afgán szabadságharcosoknak ajánljuk". Ma ők terroristák...
("Aki hazáját védi /a szabadságát félti/ számodra barbár lázadó...."Sz.J.)