Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Hunterspirit
Alkotások száma: 298
Regisztrált: 2006-05-03
Belépett: 2016-05-15
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Egyéb prózai alkotások (20)
-Mese (1)
-Dalszövegek (13)
-Elbeszélések (5)
-Gyermekrovat (Versek) (1)
-Versek (245)
-Úti kalandok (3)
Képgaléria
-Fotók (6)
Feltöltve: 2006-06-05 09:27:10
Megtekintve: 1457
Celebrity-4 2.rész
A pincérrobot éppen a rendelést készült felvenni, amikor egy fiatal fiú állt meg az asztalok mellett. Tekintetét végigfuttatta az étkezőn, míg végül megállapodott egy páron: Haito épp az étlapot böngészte, miközben Atna egy szívószállal játszadozott.
- Mond csak, hogy bírjátok ki ezt a kosztot.? Ebben minden csupa szintetikus!
- Nyugodj meg, kedvesem - mosolyodott el - nagyon könnyen. Egy berget - vetette oda az androidnak,majd ismét a lányhoz fordult. - Az éhség sok mindenre ráviszi az em..
- Parancsnok!
- Fiam, téged senki nem tanított meg a jómodorra.? Majd szólok én apádnak - állt fel és veregette meg a fiú vállát. - Ezkiel, óhajtasz valamit?
- Gyere, ülj le! - csicseregte Atna miközben a fiú térdhajlatába egy ülődroid ütközött, meghátrálásra kényszerítve Ezkielt. Innen nincs menekvés: nagybátyja menthetetlenül marasztalja.
- Nah, rendelj fiam.
- Köszönöm..nem ...nem vagyok éhes. Csak amiatt..
- Ne beszéljünk még most is a munkáról elegem van ebből a hatalmas felfuvalkodott Napból!
Atna gyöngyözve felkacagott.
- Most pont úgy beszélsz, mint Follett!
A két férfi értetlenkedve meredt rá.
- Hát Follett! James Follett.! Ne mondjátok,hogy nem hallottatok még róla?
- Igazság szerint.. - kezdte Ezkiel.
- Író volt még a muzeális időkből - a lány arcán egyre szélesebbé vált a szétkúszó mosoly. - Egyszerűen fantasztikus könyveket írt!
- Nem, még nem volt szerencsém hozzá..
- Tudod, kedvesem, nekünk nem volt oly sok időnk a könyvtárban, ugyanis épp az emberiség bőrét mentettük. - felelt fáradtan -és kis gúnnyal hangjában- Haito.
Haito huszonhét éves volt, Ezkiel pedig tizennyolc. Mióta ennyire nagy a fenyegetettség, a földlakók állandó megfeszített ütemben dolgozzák ki a lehetséges mentési akció-variációkat, így a fiúk már tizenegy éves koruktól kénytelenek a képzésben, és a kutatásban részt venni vagy szolgálatot teljesíteni. Ez nagyjából nyolcszáz éve tart - nem sok eredménnyel.
A kutatássorozatok tulajdonképpen az Újrakezdés utáni második hatalmas technikai forradalom nyitómozzanataiként indultak. És hogy hová tűnt 6, 5 milliárd év fejltettsége? A homályos nyelvi emlékek és a szerberon nevű anyag tartósságának köszönhetően is csak elenyésző mennyiségű információ maradt a nyugati félgömböt sújtó mérhetetlen pusztítás után - hatmilliárd évvel ezelőttről.
- Tulajdonképpen csak annyit szerettem volna, hogy a meghibásodott egységekkel mit tegyünk. Kredü azt mondja, hagyjuk az egészet a napocskára, majd az felszárítja. Szerintem is ez lenne a legkézenfekvőbb, hiszen nem cipelhetünk minden szemetet..magunkkal..Vagy de..?
- Először is, fiam: hallottál már a plazmasugárról.? Tudod, olyan fényes csóva, amely segítségével bármilyen anyagot képesek vagyunk atomjaira bomlasztani. Nos, van még kérdés?
- Nem..! - pirult bele Ezkiel - Csak egy apróság..
- Mondd bátran! - bíztatta vidoran Haito, a felszolgált berg megkezdte részegítő hatását. Első fázis, de hol van még az este vége..
- A helyzet az, hogy..
- Hogy? - kotyogott közbe egyre kíváncsiabban Atna.
- A plazmaágyúink megsemmisültek a legutóbbi ugrás során. Attól tartunk, nem vagyunk képesek elhagyni a bolygót. A nyugati félgömböt borító burkot lehetetlen enélkül átvágni, keleten pedig még nagyobb a veszély. A hajó nem lenne képes elviselni. Sajnálom, kapitány..
- Hogy micsoda? Ki volt az a barom, aki nem vette figyelembe az utasításaimat? Egy térugrás során nem lehet könnyelműsködni! - tajtékzott Haito - Mégis hogy gondolták,hogy fogjuk a többi egységet követni?? Azt hiszitek, örökre biztonságos ez a kurva bolygó??!
- Nem az én ..
- Persze, tudom, nem a te hibád, meg nem is Moo-é, persze a Helennek sincs hozzá köze! Ki vezette a Celebrity-t?
- Araben.
Haito a rádiógallérjának kapcsolójához nyúlt: - Heldúr, itt a Föld! Föld hívja Heldúrt!
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-06-05 18:27:25
oh yeah! (ha tudnám, mi lesz ezután.....) x)
2006-06-05 17:18:29
Kezd izgalmas lenni;-)