Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Sincomi
Alkotások száma: 421
Regisztrált: 2006-02-20
Belépett: 2009-04-21
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Egyéb prózai alkotások (77)
-Mese (21)
-Versek (310)
Műfordítások
-Versek (1)
-Egyéb Irodalmi alkotások (2)
Feltöltve: 2007-04-19 03:26:27
Megtekintve: 893
Mi történik...?
Mi történik az ember képessége határán?

A napenergiáról

- Melyik energiából van a legtöbb az országban?
- A napenergiából.
- De akkor miért van energiahiány az országban?
- Az energiáról kérdeztél általánosságban. A napenergiából van a legtöbb. A napenergia hiányát nem érezzük csak talán télen de megszoktuk hogy ez így van. Ezt természetesnek vesszük és nemgondolunk erre. De az energiának vannak más fajtái is amelyek azonban pénzbe kerülnek.
- De hát ha ingyen van a napenergia akkor miért nem használjuk ki jobban?
- Talán éppen azért mert ingyen van. De az is lehet hogy keveset tudunk róla, a kihasználása lehetöségéröl. De az is lehet - ami a legvalószínübb - hogy túlsokat tudunk az energiákról és nemtudjuk jól mérlegelni a különbözö energiák kihasználását.

- Hát ez meg hogy lehetséges?
- Minden szakos a saját részét ismeri a legjobban. Aki atomfizikus az az atomenergiát ismeri a legjobban. És nincs szakos aki mindent tudna.
- Ez nemlehet igaz. Hát ma nemtudnak többet a szakosok mint 100 évvel ezelött?
- Biztos hogy többet tudnak de legjobban/legtöbbet a saját kiszeletelt részükröl és nem az egészröl. Hogyis magyarázzam meg ezt neked? Száz évvel ezelött lehetet azt mondani hogy egyetlen egy ember ismerhette a fizikát. Ma pedig 25 fizikus szügséges ahhoz a megnövekedett ismeretekhez a fizikában.

- Na és ha van 25 szakértö akkor mi a baj?
- A baj az hogy nincsen szakértö aki mindent tudna. Aki képes volna átfogóan ismerni az egész kérdést/fizikát ellentmondások nélkül. Az ellentmondások fellépésének a száma növekszik a fizikai tudomány növekedésével úgysmint az energia területén. Tehát egy egyik szakértö azt javasolja hogy igy legyen, a másik pedig hogy úgy legyen st. Mindeki specialista csak a saját háza táján az és nincsen specialista (csak mint laikus) az egész területet illetôen.

- De hát itt lehetne egyeztetni és megkisérelni megoldani az ellentmondásokat!
- Igen, ezt teszik is de nemtudnak megeggyezni. Mert elérkezett az a határ ahol már nemlehet.
- Micsoda?
- Igen, bizony már nemlehet.
- És akkor mi lesz?
- Akkor mondani kezdik az emberek hogy minek nekünk a szakosok - mert ellentmondanak egymásnak. Ilyen esetekben a nép elveszti a bizalmát a a szakosok iránt. És a régi igazság jut majd érvényre. "Maradj a kaptafádnál...!"

- És tudomány iránt is megrendül a bizalom?
- Igen, mert a szkosok/tudósok is csak részletismeretekkel tudják felruházni magukat. Az emberi képesség határához kerültek a tudomány teljességéhez viszonyitva. És ez már most is így van.- A politikusok most azért vannak hogy áthidlalják ezeket a nehézségeket.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!