Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Bogumil
Alkotások száma: 553
Regisztrált: 2005-12-27
Belépett: 2008-08-01
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (150)
-Egyéb prózai alkotások (224)
-Elbeszélések (119)
-Versek (24)
-Úti kalandok (34)
Feltöltve: 2006-04-09 09:57:21
Megtekintve: 104636
Kutyából szalonna
Óriási botrányt kavart az állatvédők legújabb kampánya. „Kutyából fókaprém” címen amerikai lapokban jelentek meg a magyar kutyakupecek rémtetteiről szóló tudósítások. Hát bizony a helyzet igencsak pikáns, azok után amint a TV képernyője előtt nyilatkozó magyar állatvédők felajzottan sorolják, hogy a kölyök-vizslák, pulik, pumik és mindenféle nagytestű, nagyszőrű befogott vagy felvásárolt, tenyésztett és korcs ebek a nyugati kutya-bizniszre szakosodott maffia jóvoltából kínai éttermek ínyenc falatiként, szőrmeszalonok méregdrága fókabundáiként jelennek meg csillagászati összegekért. Horribilis hasznot hajtva a szervezet csúcsán álló üzletembereknek.
A menetrend a következő: magyar lapokban hirdetések tucatjai keresnek megvételre mindenféle kutyakölyköket. A kutyakupecek bagóért felvásárolják ezeket, feljavítják őket, majd továbbadják a kutyaimportőröknek. Na, mármost két lehetőség van: vagy itt, hazánkban, helyben leölik az ebeket, s a bőrüket gereznának kikészítve juttatják el az átvevőhöz, vagy eleve hiteles papírokkal ketrecben kiszállítják.
Az itthon leölt ebek húsa jobb esetben csemegekolbász, parizer, pikánsra pácolt grill-húsfalatkaként visszaköszön egyes élelmiszer és húsboltok, lacipecsenyeárúsok pultjairól.
Avagy szalonnaként kerül keleti típusú éttermek vagy zugkifőzdék tányérjaiba. Ekképpen válik a kutyából szalonna.
Nincs ebben semmi különös! Ázsiában legális a kutyahús fogyasztás. A baj ott kezdődik, amikor a lenyúzott tetemek, ebek harmincadjára kerülve, például a székesfehérvári szeméttelepen kötnek ki. Persze, hogy felháborodik a polgár ekkora pazarlás láttán. Miért kell borzolni az idegeket ebben a drága világban, amikor a sertéshús ára csillagászati összegeket ér el?
Érthetetlen számomra, amikor felemlegetik, hogy Romániában birkahúsként árulják a kutyahúst. Na és, azok legalább nem pazarolnak!
Igenis elítélendő a szeméttelepre dobott kutyatetemekkel való környezetszennyezés! Meg kell rendszabályozni ezeket az illegális kutyatetem-forgalmazókat! Népgazdasági érdekből is kifogásolható a cselekedetük. Ne végezzenek félmunkát!
Hála az ország nyitottságának, gomba-módra szaporodnak a kínai éttermek, s bizony az ellátásuk nem könnyű! Tessék a kupecek körmére nézni, felgöngyölíteni a kontárokat, s kizárni őket a kutyakupecek céhéből.
Beszélik, hogy eldugott tanyákon, zugvágóhidakon komoly gerezna kikészítő és húsfeldolgozó működik. Amikor déli szél fúj a szomszédos tanyákig, elviszi a kutyakolbász és kutyaszalonna füstölő kesernyés füstjének illatát. És akkor még merje valaki azt a botorságot hangoztatni, hogy „..kutyából nem lesz szalonna!”
U.I.
Máris itt a legújabb botrány: gyanús eredetű, lejárt szavatosságú ismeretlen állatokból származó többszáz tonna eredetigazolás nélküli húsra leltek a húskommandósok. A fél országot lefedő zughúsraktárhálózat felgöngyölítése, hála a buzgó lakossági feljelentéseknek, gőzerővel folyik. Ja, és hogy mi lesz az elkobzott húsokkal és húskészítményekkel. Az illetékes nyilatkozata szerint komposztálják… Eszméletlen! A komposzttal feldúsítják a biozöldség fóliakerteket és töknagyságú biohagyma, luftbalonméretű paradicsomok fognak hamarosan a piacra kerülni. Hiába, a klónozott, méreggel átitatott, agyonvegyszerezett hús nem vész el, csak átalakul. Aki sokat fogyaszt ezekből a csodazöldségekből, elpatkolva évek mulva komposztként a fóliasátor paprikaültetvényének táptalajába, kerül… Így lesz teljes az élet körforgása.
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!