Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Freezing Moon
Alkotások száma: 70
Regisztrált: 2005-12-11
Belépett: 2009-05-19
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Novellák (11)
-Dalszövegek (1)
-Versek (21)
Képgaléria
-Fotók (23)
Műfordítások
-Dalszövegek (2)
Feltöltve: 2006-02-06 20:14:24
Megtekintve: 740
Apagyilkosság
Sötét volt a szűk térben, csak egy repedésen hatolt be egy kis fénysugár, jelezve, hogy valahol a külvilágban nappal van. Fényes nappal.
Mindig a szekrényben ült, mikor valami baja volt, még egészen pici korában fedezte fel, hogy ott nem keresi senki. Azóta egyre többet volt benn, mostanára napi 3-4 órát, vagy többet. Félt a fénytől, félt a külvilágtól, egy furcsa álomvilágban élt egész életében, ahova minden csak tompán hatolt be, és a bázisa a szekrény volt.
Nagyon kevesen tudtak a létezéséről.
Csak a szörny. A gonosz. Aki elől a szekrénybe menekült.
A szörny nagy volt, félelmetes és fájdalmat okozott. Volt az ütés okozta fájdalom, a vágás okozta, a hajtépés, az égetett seb. Mind-mind másféle fájdalom volt, és mindig akkor érkezett, mikor nem számított rá.
Most is bemenekült a szekrénybe, mert a szörny megérkezett. A vágás jött volna soron, de a szörny furcsán dülöngélt és mikor föléhajolt, egyszerűen ráejtette azt a fémesen csillogó tárgyat, amivel máskor a bőrét felhasította, aztán elesett és olyan furcsán morgott magában.
Ő pedig rohant a szekrényhez, magára csapta az ajtót, kizárva a rosszat. Lassan megnyugodott.
A szörny pedig üvölteni kezdett, csörömpölés hallatszott, és a hangok egyre erősödtek. Közeleg.
Ösztönösen ökölbe szorult a keze, de ott már volt valami. Persze, az a félelmetes tárgy. Halk sikoly tört ki belőle. Behozta a Gonoszt a szekrénybe!
Halk sikoly, de Az ott kint meghallotta és megállt. Horkoló lélegzetvétele betöltötte a helységet. Hirtelen eltűnt a kis fénysugár, valami eltakarta.
Majd a szörny feltépte az ajtót és a biztonságosnak hitt menedékbe betört a fény, elvakitva őt. És már érezte magán az erős kezeket, ahogy kirántják az eddigi helyéről a nyakánál fogva. Fájt nagyon.
Az egyik kezével görcsösen kapaszkodott a késbe, a másikat ökölbe szorította, és a szörny mellkasát ütötte vele. Hiába, a szorítás nem enyhült.
Ekkor a másik kezével is odacsapott, ám mikor vissza akarta rántani, nem ment. A Gonosz pedig megállt Annak a testében, visszatért a gazdájához, nemsokára újra ezer kín következik.
De csodák csodájára a szorítás enyhült, meleg folyadék folyt a kezére. A szörny üvöltött, majd megingott és elesett, magával rántva őt is a földre. Csakhogy ő még felállt valaha, míg a szörny feküdt a piros tócsába mozdulatlanul.
Bizonytalan léptekkel hátrált a szörnytől, mikor már biztos távolságra volt tőle, megfordult és csodálkozva nyitotta rá a szemét az ablakon át feltűnő, számára teljesen új világra...
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!
2006-03-11 16:10:11
Nagyon jó lett! tetszik,hogy nem mondod ki,hogy kit ölt meg gyerek a szörny képében ,mégis rá lehet jönni erre a szövegből.Ez nagyon jó és érdekes.
2006-02-22 20:24:49
köszi mindenkinek
2006-02-15 21:22:27
Kedves Freezing Moon !

Ez egy nagyon jó írás!
Egy k kisgyermek hihetetlenül jól lát maga körül mindent.
Mindez később feledésbe merülhet, de nem örökre.
Bogumil tévedsz!
Én nem hiszem, hogy ez az írás kábítószer hatására született, ahhoz túlságosan életszerű.
Inkább emlék lehet.
Megtörtént saját, vagy hallott esemény nyomán írhatta Freezing Moon.
2006-02-07 14:49:58
Köszönöm mindkét "kritikát" :)
Cure klipet eddig asszem egyet láttam, de majd igyexem művelődni ;)
2006-02-06 21:29:07
Szia! Nagyon tetszik!! Láttál már Cure klippeket? (ha nem mindenképpen ajánlom. :))
2006-02-06 21:25:30
Nagyon érdekes ez is meg az a másik novellád is ahol,ha jólemlékszem az apa a kisfiát öli meg és temeti el? Ezek víziók.Talán egy kábitószeres álomképnek tudnám be,amint visszaemlékszik a főszereplő a kábszer hatása alatt,hogy az őt megverni akaró aapa elől mindig a szekrénybe bújt. Most,kábulatában megölve a szörnyet(akivel az apát azonosítja)megszabadul ettől a gyötrő emléktől. Jó novi.