Bejelentkezés
elfelejtett jelszó - regisztráció

Alkotó: Lelkes Miklós
Alkotások száma: 1971
Regisztrált: 2011-09-25
Belépett: 2021-03-13
Publikált rovatok
Irodalmi rovat
-Gyermekrovat (Mesék) (203)
-Egyéb prózai alkotások (580)
-Mese (283)
-Dalszövegek (3)
-Gyermekrovat (Versek) (33)
-Versek (864)
-Társalgó (5)
Feltöltve: 2016-12-14 19:28:54
Megtekintve: 463
Dr. Lelkes Miklós Zsolt: A magyar nép története I. és II. Ungerground Kiadó, 2016.
A szerző, mint beszélgetésünkkor elmondta, ezt a könyvet azért írta meg, mert látta (és naponta látja), hogy milyen sok értéket (szellemi, erkölcsi és anyagi értéket) veszít el a magyarság, történelmi múltjának és jelenének meg nem értése miatt. Megdöbbentően sokat! A közösség is, az egyén is. A társadalom nagy többsége, azok is, akiknek ez a veszteség ma még nem tűnik fel.

A könyvben levő történelmi események bemutatása, érzékeltetése nem az akkori körülményekből, helyzetekből, légkörből való kiszakításukkal történik, hanem úgy, hogy egy átélhetőbb múlt jelenjen meg, olyan, amelyik elősegíti az igazságos mérlegelést, véleményformálást, ítéleteket. Csak utóbbin alapulhat a magyarság számára hasznos, igazi hazaszeretet.

A kétkötetes könyv a 2016. évi karácsonyi könyvpiacra jelent meg. Fülszövege szerint különleges értéke, hogy tárgyilagosságra törekvően próbálja bemutatni a magyar történelem eseményeit. Hogyan épültek a sumer zikkuratok? Kik voltak a szkíták? Miért egyedülálló hely a Kárpát-medence? Mi biztosította a kalandozó magyarok sikereit? Miért él Mátyás a népmesékben igazságos királyként? Hogyan készítette Gábor Áron az ágyúkat? Milyen okok vezettek az 1944. március 18-i német megszálláshoz? Mi volt 1956 világtörténelmi jelentősége? Mit kíván a magyarságtól a hazaszeretet?

Az érdekes, olvasmányos, és elgondolkodtató könyvet a szerző nem csak a fiataloknak szánta, hanem minden magyarnak, akit érdekel a jelent oly sokban befolyásoló múlt, és hajlandó eltűnődni a világ, benne Magyarország jövőjén.

http://undergroundbolt.hu/a-magyar-nep-tortenete-i

http://undergroundbolt.hu/a-magyar-nep-tortenete-ii

undergroundkiado.hu

undergroundbolt.hu

A szerző azt kéri e rövid figyelemfelhívás olvasóitól, hogy, ha módjukban van, legyenek szívesen feltenni könyvének linkjeit közösségi oldalaikra (FACEBBOK, TWITTER, GOOGLE +, LINKEDIN).

A fentebbi linkek segítségével a szerző egyéb témájú megjelent könyvei is megtekinthetőek.

L. M. F.

(A második kötet címlapját nem sikerült csatolnom, de az internetes könyvesboltban az is megtekinthető, és mindkét kötet néhány oldala is elolvasható.)

(2016)
Hozzászóláshoz jelentkezz be vagy regisztrálj!